Ülke genelinde ya da yerelde yapılan olumlu veya olumsuz işleri görmemek için at gözlüğü takmanız yetmez, bir de bir gözünüzün görmez, bir kulağınızın da duymaz olması gerek.

Birçok yazımızda gazetecilikten bahsederken ne demiştik!

İster mektepli olun, ister alaylı; mektepte hocanızdan, alaydan ustanızdan ilk öğreneceğiniz "haber tarafsız, yorum hürdür," ilkesidir.

Haberinizde tarafsız olmanın önemi kadar, yorumda da özgür olmanız şarttır; şarttır ama bu hürriyeti vicdansızca kullanırsanız, gazeteciliğiniz kadar insanlığınız da sorgulanır.

Biz, insanlığımızı sorgulatmaktan korktuğumuzdan olmalı ki; her zaman yorumlarımızda da tarafsız olmaya çalıştık.

Ankara, İstanbul gibi belediyeleri ülke genelinde yazanlar yazıyor, övenler övüyor, sövenler de sövüyor.

Biz kendi yatağımıza bakalım!

Çünkü aslan yattığı yerden belli olur, derler.

Büyükşehir Belediyesi hakkında yıllardır yazdık. Özelikle aynı partiden olmasına rağmen Sayın Sekmen'den önceki yönetimin şeklini ve eylemlerini eleştirdiğimiz çok olmuştur; Sayın Mehmet Sekmen'le başlayan değişimi ve gelişimi de elimizi vicdanımıza koyarak satırlara döktük. Övgülerin haklı olarak ağır bastığını da söylemeden olmaz.

Sayın Yücel Ahmet İşleyen devrindeki Narman İlçe Belediyesi'ni de köşemize taşıyarak gerçekçi övgülerle görüşlerimizi aktarmıştık. Kendi açımızdan ne güzel ki hiç de yanılmadık.

Yine kendi adımıza göre ne yazık ki yerel seçimlerden önce Yakutiye Belediyesi hakkındaki düşüncelerimizde yanıldık.

İyi ki de yanılmışız.

Biz yanılalım, yeter ki Yakutiye İlçesi, dolayısıyla Erzurum kazansın.

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Sayın Mahmut Uçar hakkında birkaç kelam eylemek için, bir yıl bekledik. Yani, "bekleyip görelim, ondan sonra ne diyeceksek, diyelim," dedik.

Yapılanları izledik, tarafsızca gözledik.

Ve uzun zamandır uğramadığım Yakutiye Belediye Binasına bir gazeteci arkadaşımla birlikte gittik. İyi de ettik!

Sorumlusu olduğu yollar, sokaklar temiz, çevre güzel, yangın çıkan köye koşturması harika, millet konakları da iyi, köylerde muhtaç olan vatandaşlara gizliden ve reklamını yapmadan yardımı da alkışlanır!

Tamam da!

Bir de Yakutiye'nin kalbi sayılan yeri görmek gerekti.

Hiç abartmadan söyleyeyim, gerçekten aslan yattığı yerden belli oluyor. (Bunu derken bir önceki Başkan Sayın Ali Korkut'un eksik kaldığını asla söylemem. Kendilerinin de çok önemli hizmetlerinin olduğuna benimle birlikte Yakutiye'de yaşayan herkesin şahitlik edeceğini düşünüyorum.) Haksızlık etmemek için parantez içine sığdırmaya çalıştığım birkaç cümle umarım anlaşılır.

Derken, bina içindeki ufak tefek dokunuşlar inanın belediye binasının iç yüzünü çok değiştirmiş. Bir de bina içine bir mescit yeri ayırdığını öğrendim.

Bu hizmet başkaları için gereksiz görülebilir; ama benim açımdan bu da bir sosyal hizmettir. Namaz kılanlara kolaylık sağlamanın ne gibi bir yanlışı olabilir ki; değil mi yani!

Kısaca Dr. Mahmut Uçar, bir yılda iyi koşmuş, personelini de iyi koşturmuş!

Dileriz yorulmaz!

Yakutiye'de neler oluyor, diye merak edenlere biz diyeceğimizi dedik.

Bu köşeyi izleyen herkes bilir ki bu satırların yazarı her zaman partilerden çok kişilere ve kişiliklere önem verir.

Seçimlerden önce, mesleği gereği belediye başkanlığının altından kalkamaz, diye düşündüğüm Sayın Uçar, belli ki altından kalkmakla kalmamış, bir tık da üstüne çıkmış gibi görünüyor.

Bazen yanılmak da güzeldir!

Ve doktor olmanın birçok işte avantaj sağladığını bir kez daha öğrenmiş olduk.

Ve de Yakutiye Belediyesi'ne de iki kulağımız ve iki gözümüz açık gözlüksüz olarak bir göz attık. Gördüklerimizi de aktardık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.