SEKMEN: ERZURUMSPOR İÇİN BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor için büyük hedefler oluşturduklarını ifade etti.

04 Kasım 2015 Çarşamba 14:38
SEKMEN: ERZURUMSPOR İÇİN BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor için büyük hedefler oluşturduklarını ifade etti. Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un Onursal Başkanı olan Sekmen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Zafer Aynalı, Başkan Danışmanı Mehmet Göze ve gazetecilerin katıldığı basın toplantısında, Mavi-Beyazlı camiaya önemli mesajlar verdi. Başkan Sekmen, konuşmasında Kulüp Başkanı Demirhan, yönetim, teknik kadro, futbolculara ligde gösterdikleri müthiş performanstan ötürü teşekkür etti. Sekmen, şöyle konuştu: “Kulüp Başkanımız ve yöneticilerimiz takımımızı kurumsal yapıya kavuşturmak için güzel çalışmalara imza attılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler diğer faaliyetlerimizde olduğumuz gibi, spora ve futbola büyük destek veriyoruz. Başta Kulüp Başkanımız olmak üzere yönetimin arkasında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl ve bundan sonraki yıllarda da duracağız. Şunu ifade edeyim ki, Başkan göreve gelmeden evvel Erzurumspor’un kamuya büyük borçları vardı. Takribi olarak, eğer o organize yapılmamış olsaydı 15 milyon liranın üzerindeki borç, 20 milyonu bulabilirdi. Biz o gün buna el atacağımızı ve bu konuyu halledeceğimizi ifade etmiştik. Af da çıkınca, aftan istifade ederek kulübümüzün vergi borcunu kapattık, sigorta borcunu da taksitlendirdik ödüyoruz.” 

“ERZURUM’UN YETENEKLİ ÇOCUKLARINI KEŞFEDİYORUZ”

Başkan Sekmen, Erzurumlu çocukların Erzurumspor’da yer alacağını ifade ederek, bu yüzden altyapıya büyük önem verdiğini ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrin yetenekli çocuklarını tespit ederek mutlaka bu camiaya kazandıracağız. Madem biz yereliz takımımız da yerel ağırlıklı olmalı. Bu futbol takımı sahaya çıktığı zaman en az üçte bir futbolcusu bu bölgenin çocuğu olmalı. İnşallah biz buradan diğer spor kulüplerine, Süper Lige, 1. Lig’e futbolcu transferi yapmalıyız. Nasıl Türkiye’nin futbolcuları yurt dışındaki takımlarda oynamalı ise Erzurumspor’un çocukları tespit edilmeli, belli bir seviyeye getirilip diğer takımlara transfer edilmeli. Bu konuda da üzerimize düşeni yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Tabi sporda özellikle de futbolda altyapıya büyük ağırlık vereceğiz. Bunun için tesisin temelini attık, inşaatımız yükseliyor. İnşallah tesisimizi önümüzdeki yıl bitireceğiz. Burası altyapının tesisi olacak. Buralardaki yetenekli çocuklar izlenerek, takip edilerek, bunun için birkaç izleyici antrenör de istihdam edilmek suretiyle gereği yapılacak. Biz İstanbul’da bu görevi yaparken etraftaki takımları izlerdik. İstanbul, Bursa, Balıkesir… Olcan’ı biz Balıkesir’den getirdik. Arkadaşlar bana haber verdiler. Biz gittik Balıkesir’de top oynarken izledik. Getirdiğimiz zaman 12-13 yaşında ortaokul 2’ye gidiyordu. Babası dedi ki, ‘Ben çocuğumu okutmak istiyorum.’ Dedim ki, ‘Biz okuturuz’ Mesela Servet, Ardahanlıdır. Kulüp binamızın kamp bölümünde onları yetiştirerek Türk futboluna armağan ettik. Belki bugün Servet’in servetini hesap etmek mümkün değil, tasarruflu bir çocuktur. Kulüp olarak ilk dairesini de biz aldık. İnşallah burada da aynı bu sistemi oluşturacağız. Bir de kulübümüze imkân ve tesisler kazandıracağız. Bu kulübün ayakları üzerinde durabilmesi için belli bir öz yeri olması lazım.”

KAZIM KARABEKİR STADYUMU

Başkan Sekmen, Kazım Karabekir Stadyumu’nun yönetimini devralmak istediğini bildirdi. Sekmen, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Stadın yönetimini devralmak istiyorum. Zaten buranın bakım ve onarımını Belediye olarak biz yapıyoruz. O halde yönetim de bizde olmalı. Ben hatta buranın üzerinde güneş panelleri düşünüyorum. Bu şekilde kulübümüze gelirde kazandıralım. Şehirde futbol konusunda büyük bir açlık var, hepimiz de öyleyiz. Takım iyi oynadığı sürece tribünlerin dolacağı kanaatindeyim. Bir yandan giderleri kısarken bir yandan da geliri nasıl artırabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Şampiyonluklar her zaman takımın çok güçlü olmasıyla gelmez, lobi faaliyetleri de çok önemli. Hepimiz lobi oluşturmalıyız. Her camianın farklı özellikleri vardır. Bu işler Türkiye ve dünyada böyle yürüyor. Bende bu camiada 10 yıla yakın bulundum. Gördüm ki her şey sahada olmuyor. Bunu derken olumsuz manada söylemiyorum. Takımı övme, takımı tanıtma, moral verme, motivasyon sağlama… Bunun için Erzurum olarak bu lobi faaliyetlerini küçümsememiz lazım. Madem hepimiz Erzurumluyuz bu şehirde hep beraber el ele vererek Erzurumspor’u ve bu şehri geliştirmenin gayreti içerisinde olacağız. Şehrin futbola büyük ilgisi var, biz de bu spor dalında mutlaka başarılı olmak zorundayız.”

KULÜPTE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un Onursal Başkanı Mehmet Sekmen, kulüpte isim değişikliğinin ifade ederek, taraftarlara müjde verdi. Sekmen, şöyle dedi: “Kulübün isminde sadece bir B olacak. ‘B Erzurumspor’ kalacak. Bunu da dönemin sonunda gerçekleştireceğiz. ‘Büyükşehir Erzurumspor’ veya ‘Büyük Erzurumspor’ unvanıyla devam edeceğiz, ama ‘B Erzurumspor’ unvanıyla okuyacağız, onun kulübe faydası var. Camiada ise, ‘Büyükşehir Erzurumspor’ veya ‘Büyük Erzurumspor’ ismiyle liglerde yer alacağız. ‘B’nin kalmasının bazı faydaları var, ‘B’nin birini kaldıracağız, birini orada tutacağız.” Sekmen, EYOWF ile ilgili değerlendirmede bulunarak, “2017’yi Bosna Hersek yapacaktı fakat ekonomik sıkıntı dolayısıyla yapamayacaklarını bizim Hükümetimize bildirdiler. Başbakanlık buna olumlu baktı. Bu ay yurt dışında bir toplantıya katılacağız. Milli Olimpiyat Komitesi, Bakanlık olarak orada bulunacağız. Orada, o komite bir karar verecek. Bakanlıkla beraber tekrar ‘2017 olsun’ diye imzalayacağız. İnşallah EYOWF 2017’yi şehrimizde gerçekleştireceğiz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bütün spor dallarına destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Sırasıyla bütün spor dalları bu şehirde en iyi şekilde temsil edilecek, hepsine desteğimiz olacak” şeklinde konuştu.

“BİZ SÜPER LİG KONUMUNDA BİR TAKIM VE CAMİAYIZ”

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan, Mavi-Beyazlı camianın Süper Lig konumunda bir takım olduğunu ifade etti. Demirhan, şunları kaydetti: “Başkanımızın önderliğinde Yeni Erzurumspor için çalışıyoruz. Yönetimiyle, sporcularıyla, çalışanlarıyla bir takımız. Biz şehriyle, taraftarlarıyla bir aileyiz. Biz tarihiyle, başarılarıyla Erzurumspor’uz. Göreve geldiğim ilk günden beri altını çizdiğim bir konu vardı, biz 3. Lig takımıyız, ama biz camia olarak Süper Lig düzeyinde bir camiayız. Bulunduğumuz konum bizim hak ettiğimiz konum değil. Bulunduğumuz lig bizim hak ettiğimiz bir lig değil. Çünkü Türkiye sınırları içerisinde yaşayan 3 milyona yakın Erzurumlu var. Verdiğimiz paraların hepsini hibe olarak veriyoruz, borçlanma diye bir şey yok. O yüzden kulübün tek kuruş yöneticilere de borcu yok, futbolcularımıza da borcumuz yok. Bakınız 6 galibiyet aldık, galibiyetlerde de primimiz var. Geçen maçın primini diğer maça aksettirmiyoruz. Hocamız da bundan çok memnun. İnşallah bu da böyle gidecek. Gerçekten çok güçlü ve çok çalışkan bir ekibimiz var.”

Editör

Son Güncelleme: 04.11.2015 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.