GÜREŞ DESTEK İSTİYOR

Erzurum Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, kentte güreş sporuna destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Yerel yönetimlere, bürokratlara güreşin problemlerini anlattık. Fakat ne hikmetse insanların diğer kitle sporlarına ilgisi var” dedi.

12 Aralık 2012 Çarşamba 09:12
GÜREŞ DESTEK İSTİYOR

Mehmet Ali YILMAZ

Erzurum Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, kentte güreş sporuna gereken ilginin gösterilmediğini söyledi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Topaloğlu, “Şimdi güreşin başarılı olabilmesi için mutlaka yerel yönetimlerin katkısının olması lazım. İlde rekabet ortamı yok, şehirde sadece bir güreş klubü var ve rekabet olmadığı sürece başarı da gelmez. Biz, ilgili kuruluşlara dertlerimizi ilettik. İleriki zamanlarda bizlere destek vereceklerini söylediler. Ama ne zaman ilgilenecekler bilemiyorum” dedi. Topaloğlu, güreşle ilgili sorunları içeren dosya hazırladıklarını belirterek, “Bir dosya hazırladım. Eskiden çok iyi yerlerde olan Erzurum’un şuandaki durumunun nedenini ortaya koymaya çalıştım. Daha önce maddi imkansızlıklar yüzünden kapanan kulüplerin tekrar açılmasını istiyoruz. Erzurum’da Avrupa Şampiyonası’nda dereceye girmesine rağmen elde tutamadığımız sporcuları tekrar kentte kulüp kurularak onları geri kazanmak istiyoruz” diye konuştu. Selami Topaloğlu, 700 bin liralık bütçeyle Avrupa Şampiyonu Kulüpler Kupası’nı Erzurum’a getirebileceklerini anımsattı. Topaloğlu, “Güreş de bizim spor branşımız, mutlaka bu spora destek verilmesi lazım. 600- 700 bin liralık bütçeyle Erzurum’a Avrupa Şampiyonu Klüpler Kupası’nı getirebiliriz. Bizim dışarıdaki güreşcilerimize iş istihdamı sağlayarak, onları buraya getirebiliriz. Ailesi burada olmasına rağmen sadece maaştan dolayı gidiyor milli sporcular başka kentlere... Biz maaşını verelim, onları buraya getirelim ve bizim adımıza yarışsınlar” şeklinde konuştu.

 

“Başkent’ten madalya ile döneceğiz”

Erzurum Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, Ankara’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’ndan kent olarak başarıyla döneceklerini ifade etti. Topaloğlu, “15-16 Aralık tarihlerinde Ankara’da Türkiye Şampiyonası yapılacak. Erzurum olarak 17 sporcumuzla birlikte şampiyonaya iddialı bir şekilde hazırlandık. Takımımız içinde Avrupa Şampiyonu olan Ömer Çubukcu, Akdeniz Oyunları’nda şampiyon olan Kenan Gür ve Adem Akbulut gibi sporcular var. Erzurum’un ismini en başarılı şekilde temsil edeceğiz” dedi.

 

“Pehlivanların isimleri yaşayacak”

 Topaloğlu, güreşte adını dünyaya duyuran isimleri yaşatmayı amaç edindiklerini bildirdi. Topaloğlu, “Şampiyon olan sporcularımızın isimlerinin yaşatılması adına turnuvalar düzenliyoruz. Geçen sene Erdal Karakaş’ın adına yaptık. Bu sene de Asım Bülbül’ün adına turnuva gerçekleştireceğiz. Ocak ayında da Erdal Karakaş’ın adına düzenlenen turnuvanın ikincisini yapacağız. Doğu ilindeki takımları turnuvaya davet edeceğiz. Bizim yaptığımız spor Peygamber sporudur. Güreşi el birliğiyle iyi bir konuma çıkartmalıyız” diye konuştu. Erzurum Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu ayrıca, kentte karakucak güreşlerine ilişkin saha sorunu yaşadıklarını hatırlatarak, bu konuda yetkililerden yardım istedi.

Editör

Son Güncelleme: 12.12.2012 09:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.