BUZUN KARTALI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Erzurum’da düzenlenen 2013 Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonasında Erkeklerde Atatürk Üniversitesi şampiyon oldu. Erzurum ekibi beşte beş yaparak bir tarih yazdı. Bayanlarda ise Hacettepe şampiyon oldu.

24 Mart 2013 Pazar 22:07
BUZUN KARTALI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Nurullah PALA

Erzurum’da yapılan Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası sona erdi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2013 Faaliyet Programında yer alan, Erzurum Atatürk Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen Üniversitelerarası Buz Hokeyi Türkiye şampiyonası dün oynanan final maçları ile sona erdi. Erkeklerde, Yenişehir’deki 2 Bin Kişilik Buz Pateni Salonu’nda oynanan final maçında Atatürk Üniversitesi ile Ankara Gazi Üniversitesi karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen maçı 5-3 kazanan Atatürk Üniversitesi şampiyon oldu. Bayanlarda ise 3 Binlik Buz Arena Kampusu içerisinde bulunan 500 seyirci kapasiteli buz hokeyi salonunda oynanan maçta ise Bilkent Üniversitesi’ni 4-1 mağlup eden Hacettepe Üniversitesi şampiyon oldu.
Atatürk Üniversitesi erkeklerde namağlup şampiyor
Antrenörler Erim Erhan ve Hüseyin Yurttaş yönetimindeki Atatürk Üniversitesi Gençlikspor Antrenörü İkram Çintimar ile Ömer Kantar’ın da destekleri ile mutlu sona ulaştı. Erzurum ekibi üst üste oynadığı beş maçı da kazanarak şampiyon oldu. Antrenörler Erim Erhan ve Hüseyin Yurttaş yönetimindeki Atatürk Üniversitesi Erkek Buz Hokeşi takımı, önüne gelen rakibi devirdi. Önceki akşam finale çıkma maçında İstanbul Ünversitesi’ni gole boğan ve buz zemininde 15-3 galip ayrılan Erzurum ekibi dün de final maçında Ankara Gazi Üniversitesi’ni 5-3 mağlup etti. Bu galibiyetle beşte beş yapan Erzurum Atatürk Üniversitesi Erkeklerde 2013 yılının şampiyonu oldu. Maç sonunda Erzurum ekibinin sporcuları şampiyonluğu kutladı.
Şampiyonluk kupasını Vali Öztürk verdi
Yenişehir’deki 2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda yapılan ve nefesleri kesen maçı Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Atatürk Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu ve diğer davetliler izledi. Çok sayıda spor severinde büyük bir dikkatle izlediği erkeklerin final maçından sonra kupa töreni düzenlendi. Erkeklerde şampiyon olan Atatürk Üniversitesi’nin kupasını ve madalyalarını Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk verdi.

Editör

Son Güncelleme: 24.03.2013 22:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.