SAĞLIKÇILAR KIŞA HAZIR

Tekman, Karayazı, Karaçoban, Çat ve Hınıs’a paletli ambulans takviyesi yapan Sağlık Müdürlüğü, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki anne otelini de köylerden gelecek hamile kadınlar için hazırladı.

05 Kasım 2012 Pazartesi 18:17
SAĞLIKÇILAR KIŞA HAZIR



Yaklaşan kış mevsimi kamu kurum ve kuruluşlarda hazırlıkları hızlandırdı. Çoğunluğu dağlık ve engebeli 25 bin kilometrekare yüzölçümü bakımından
Türkiye'nin 4'üncü büyük ili konumuna sahip olan Erzurum, sert ve uzun kış mevsimi geçirmeye hazırlanıyor. Kış aylarında kapanan köy yolları sebebiyle hastalara müdahale etmekte zorlanan Erzurum Sağlık Müdürlüğü, kara kışın etkili olduğu 5 ilçeye paletli ambulans takviyesi yaptı. Kış mevsimine hazır olduklarını belirten Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, kışın bütün olumsuzluklarına karşı paletli ambülans, kar üstü araçları ve helikopter ambülansların hazır hale getirildiğini ifade etti. Kışın coğrafi nedenlerle köyleriyle ulaşım sıkıntısı yaşanan Tekman, Karayazı, Karaçoban, Çat ve Hınıs ilçe sağlık grup müdürlük emirlerine 5 adet paletli ambülans tahsis ettiklerini söyledi. Vançelik ayrıca kar kalınlığının metrelerce yüksekliğe ulaştığı bölgelere sevk edilmek üzere 2 adet snowtrack (kar üstü) aracının da 112 komuta Kontrol Merkezi'nde hazır bekletileceğini ifade etti. Kar üstü araçlar ve paletli ambülanslar sayesinde geçen yıl çoğunluğu hamile ve yeni doğmuş Bebek olmak üzere 135 kişinin hastanelere sevkinin gerçekleştirildiğine değinen Vançelik bunun da muhtemel ölüm vakalarının önüne geçilmesinde önemli etken olduğunu kaydetti. Bin köy ile yüzlerce mezrada yaşayanların kışın kar ve tipi nedeniyle mağdur edilmemesi için bütün imkanların seferber edileceğini sözlerine ekleyen İl Sağlık Müdürü, "Türkiye'nin yüzölçümü bakımından 4 büyük ilinden birisiyiz. Bu alan üzerinde kar ve tipi nedeniyle köy, mezra yolları kapanan hasta ve acil vakalar için hazırlıklarımızı tamamladık. Doktor ve yardımcı sağlık personelinin bulundurulduğu paletle ambülanslarımızla geçen kış olduğu gibi bu kış da vatandaşımıza 24 süreyle sağlık hizmeti sunacağız” dedi.

 

Anne otellerine taşıma

Kışın kar ve tipi nedeniyle yolları kapanma tehlikesi bulunan köy ve mezralarda yaşayan hamile kadınların sağlık merkezine taşınacağı bilgisini veren Sağlık Müdürü Vançelik, “Anne adaylarımızın hastane ortamında doğumlarını yapmaları için misafir anne otelimiz hazır hale getirildi. Bu kış da yine hiç bir annemiz yaşadığı köy ya da mezrada kar ve tipi nedeniyle mağduriyet yaşamadan temiz, hijyenik ortamlarda doktor gözetiminde doğum yapacak. Refakatçileri ile birlikte banyolu, TV'li özel odalarda misafir edeceğimiz bu hastalarımızı doğum sonrasında yine evlerine bırakacağız" diye konuştu.

 

Geçen yıl 220 kişi taşındı

Geçen yıl helikopter ambülansımızla 220 vaka köy, mezra ya da sağlık kuruluşlarından hastanelere sevk edildi. 135 vakada paletli ambülans veya kar üstü araçlarla hastanelere götürüldü.

Editör

Son Güncelleme: 05.11.2012 21:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.