Rahmetli Nazmi Ilıcalı, Hayvan Hastanesini ziyaret ettikten sonra kapıya çıkmış, asri mezarlığa doğru kollarını açmış ve seslenmiş:

‘’Ey mezarda yatanlar. Hele kafanızı kaldırın!’’

Öylesine kıymetli, öylesine hayati bir hizmet olmalı ki, 23 Mayıs 2021’de vefat eden Nazmi Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin Hayvan Hastanesini ziyaret ettikten sonra kapıya çıkmış ve ellerini Asri mezarlığa doğru açarak, ‘’ Ey mezarda yatanlar. Hele kafanızı kaldırın. Erzurum’da hayvanların röntgeni çekiliyor!’’ demiş, hem şaşkınlığını ve hem de mutluluğunu paylaşmış.

Sahadayken geçmişte sıklıkla haberini yaptığım bir isim olan Fakülte Dekanı Prof.Dr.Yavuz Selim Sağlam da bana ilk defa hastaneyi gezdirdiğinde, kendisinin dile getirdiği Nazmi ağabey ile ilgili o anekdotun ne denli yerinde olduğuna kanaat getirdim, ‘’Al benden de o kadar’’ dedim!

Türkiye’de hayvan hastaneleri arasında ilk 3’de gösterilen, böylesine bir kurumun varlığı, bana göre de sadece hayvancılık açısından değil, insanlık için de on numara beş yıldızdır ve yadsınamayacak bir ‘reform’dur.

Üniversite yerleşkesinde Veterinerlik Fakültesine bağlı geniş bir alana kurulan ve kentin yanı sıra çevre illere acil servis, dahili poliklinik, jinekoloji ve cerrahi hizmet sunulan hastanede, buzağı, inek, koyun, keçi gibi çiftlik hayvanlarının yanı sıra kedi, köpek, egzotik ve kafes hayvanlarının da tanısı konulup tedavileri yapılıyor.

***

Sadece geçen yıl yaklaşık 10 bin hasta hayvana yardım elinin uzatıldığı hastanede uzman akademisyenler ile birlikte 40 personelle 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunuluyor.

Rektör Prof.Dr.Ömer Çomaklı, Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Bilimsel Etkinlikler Destekleme Komisyonu tarafından da akredite edilmesinden dolayı bu örnek hastanenin ihtiyaç duyulan her türlü tıbbi araç, gereç, malzeme ve ekipmanı konusunda fakültenin bir dediğini iki etmiyor, anında karşılıyor, hiçbir talebe ‘yok’ demiyor.

MR, röntgen, tomografi, ultrasonografi ve ameliyat gibi hizmetleri de sunan hastanede gelen büyükbaş ya da küçükbaş hayvana, tıpkı diğer sağlık kuruluşlarında ki gibi sıra veriliyor ve bu sıralar monitörlerde gösteriliyor.

Şaşkınlığımı normal bulduğu her halinden belli olan dekan Sağlam, ziyarete gelen herkesin hemen hemen aynı şaşkınlığı yaşadığını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve gazeteci ağabeyim Selahattin Şener ile hastane ziyaretinin ardından günün sonunda şu cümleyi kurduk: Allah yapandan edenden razı olsun. Veteriner cerrahi ve koruyucu tıpta bizim fakülte çağ atlamış!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Varlığı bir şey kazandırmayan insanların, yokluğu bir şey kaybettirmez! (Dostoyevski)

DUVARIN DİLİ : Dünya batıyor, yüzmeyi öğrenin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.