Erzurum’da hasta olunca ‘Ortalığın hastalığı’ denilir. Limonlu çay, çorba ve terlemek ilaçtır. Ama bu yıl memleketin ahalisi yorgan döşek yatıyor. Halsizlik, öksürük, ağrı ve ateş gibi şikayetlerle hastaneler dolup taşıyor. Şikayetlerin 1 ay devam etmesi akıllara, ‘'Bilinmeyen bir salgın mı var'’ sorusunu getiriyor.

Yoğunluğun normal ama anormal şeylerin de olduğunu söyleyen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, diyor ki; "Kış döneminde enfeksiyonlar fazla olur. Bu tür gribal enfeksiyonlardan sonra iyileşme süreci, özellikle öksürükle seyredenlerde, bir ayı bulabilir. Öksürük devam edebilir ancak bu, virüsün hala etkili olduğu ve hastalığın devam ettiği anlamına gelmez. Hasta iyileşirken, başka bir virüse yeniden yakalanır. Şikayetler tekrar başlar. Yani etrafımızda çok fazla hasta olduğu için enfeksiyonlar uç uca ekleniyor’’.

Malum geçtiğimiz yıllarda korona virüsten korunmak için Sinovac, Biontech ve Turkovac aşıları vurulduk. Halk arasında dilden dile yayılan ve dolayısıyla da akıllara yatmaya başlayan ‘Hastalıkların sebebi korona virüs aşıları’ söylentisi de hepimize ‘Acaba’ dedirtiyor değil mi? Strateji uzmanlarına göre artık temassız savaş dönemindeyiz. Yani savaşlar, Sağlık, Gıda, Siber, 5G ve İklim üzerinden yapılıyor. Zaten dikkatli bakıldığı zaman kimsenin masum olmadığı ortada.

Fakat Enfeksiyon uzmanı Prof. Dr. Alpay Azap diyor ki; "Korona virüs aşılarıyla ilgisi yok. Ancak korona virüsten korunma önlemlerinin, maskeyi çok kullanmamızın, kapanmaların vermiş olduğu bir antrenmansızlık söz konusu. Bağışıklık sistemimiz tembel kaldığı için virüsler daha çok dolaşabiliyor. Ve haliyle de daha çok hastalık yapabiliyor’’… Peki ama ne yapmak lazım derseniz eğer evlerinizi bol bol havalandırıp, şehir hayatından uzaklarda doğada bol bol yürüyüş yapıp, yediğiniz meyveyi sebzeyi mevsiminde tüketmeniz ve hepsinden önemlisi dijital ortamlardan uzak durmanız gerekiyor.

Aksi halde ne hastalıklarınız bitecek ne de başınız yastıktan kalkacak..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammet Emin Tek 2024-01-15 09:53:22

Her kim sebep oluyorsa Allah bin türlü belasını versin. Bizlerede yazıklar olsun ki bu gavurlardan medet umuyoruz.

Avatar
Belkiz 2024-01-13 10:20:30

Evet ve yazıkki.Ne sağlık bakanlığı ne sorumlulardan ses çıkıyor nede hastalığı isimlendiriyorlar. Çeken vatandaş. Çare yok. Derman??

Avatar
Ayfer 2024-01-13 10:12:45

Bu garip bir durum. 2 yıl önce evlerde durduk maske taktık tamam ama radan 2 yıl geçti. Etkisi yeni mi çıktı. Yine garip birşeyler oluyor. bir yerde okumuştum virüs savaşları başlayacakmış diye umarım bu o değildir.

Avatar
Haktan Ç 2024-01-13 08:43:41

Aşılardan aşılardan hem de Alman aşılarından. Her şey planlı. Önce hastaneleri kapattılar şimdi de geçmeyen grip çıkardılar. Durum vahim. Hani özel hastaler yapılacaktı ne oldu Bunaları da yazın

Avatar
Zekiye Çomaklı 2024-01-12 19:48:19

Bu corona paşa,grip olursun doktora gidersen bir hafta, gitmezsen 7 hünde iyileşirdin,bu bir aydan beri öldürmeye çalışıyor

Avatar
Cüneyt Er 2024-01-12 18:45:04

Bu günlerde Erzurum'un hali. Kar kış kıyamet ve ortalığın hesteliği.

Avatar
Zefer Tosun 2024-01-12 16:05:41

Sagligimizda iyi değil sağlık sistemimizde. Hastane köşelerinde ömür geçiriyoruz. Bilinçli bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Senin de dediğin gibi temassız savaş dönemindeyiz. Sağlık, Gıda, Siber, 5G ve İklim üzerinden savaşlar yapılıyor. Son yıllarda gündem hep bu konularda.

Avatar
Gökhan Uzun 2024-01-12 15:53:19

Kim ne derse desin büyük bir salgın var. Açıklamaların güzel ama herkes hasta