SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HASTA HAKLARI SEMİNERİ

Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi, çalışanlarına yönelik hasta hakları uygulaması konusunda 3 günlük hizmet içi eğitim programı düzenledi. Programa 11 çevre, 7 merkez ilçelerden olmak üzere toplam 57 çalışan katıldı.

11 Ekim 2012 Perşembe 09:09
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HASTA HAKLARI SEMİNERİ

Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi, çalışanlarına yönelik hasta hakları uygulaması konusunda 3 günlük hizmet içi eğitim programı düzenledi. Programa 11 çevre, 7 merkez ilçelerden olmak üzere toplam 57 çalışan katıldı. 3 gün süren eğitimin ardından katılımcılar, Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Merkezinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. Katılımcılara sertifikalarını Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ve eğitim görevlileri verdi. Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, ”Hasta haklarıyla ilgili şikayetler ülkemizde yüzde 95,98 civarındaydı. İnsanımızın, vatandaşımızın bu sıkıntılarını çözebilmek için İl Hastane Hakları’nı kurup sıkıntıları çözmeye başladık. Kurumumuzu kurarken vatandaşların aklına olumsuz bir şeyler gelmesin diye kurumda sivillerinde yer almasını istedik. Bu kurumda vali beyin atadığı İl Genel Meclisinden, Sivil Toplum örgütlerinden ve vatandaşlarımız arasından bu işi yapmak için gönüllü kişilerde yer alıyor. Bunu tamamen objektif bir iş yapılsın diye yaptık. Bu konuda vatandaşlarımız endişe taşımasın. Acaba şikayetlerimiz, isteklerimiz tamamen tarafsız bir şekilde değerlendiriliyor mu diye düşünmesinler. Çünkü gerçekten objektif bir şekilde şikayetler ve istekler değerlendiriliyor” diye konuştu.

 

Editör

Son Güncelleme: 11.10.2012 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.