GÖZLERİNİZİ YAZ MEVSİMİNDEN VE GÜNEŞTEN KORUYUN

Yaz mevsiminin yaklaşması ile uzmanlar vatandaşları uyarıyor. Yaz mevsiminde gözlerinizi güneşten koruyun.

03 Nisan 2013 Çarşamba 10:39
GÖZLERİNİZİ YAZ MEVSİMİNDEN VE GÜNEŞTEN KORUYUN
Uzun süre güneşe maruz kalan gözlerde alerji, kızarıklık, çapaklanma, kaşıntı, sulanma, yanma, batma ve ağrı gibi hastalıklar meydana geliyor. 

Yaz mevsiminin yaklaşması ile ortaya çıkan göz hastalıklarının, ileride büyük ve kalıcı göz sorunlarına yol açmaması için gözleri güneşten korumak gerektiğini belirten Op.Dr.Nihat Çağlar gözlerinde sorun yaşayanların zaman kaybetmeden bir göz doktoruna başvurmalarını söyledi.

Net Gör Göz Merkezi Hastanesi Göz Hastalıkları Operatörü Dr. Nihat Çağlar, ”Bahar aylarında ve yaz mevsimlerinde en hassas organımızdır gözdür. Alerjik konjonktivitler yaz mevsiminde artış göstermeye başlar. Alerjik konjonktivitler çoğunlukla küçük yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Bölgemiz yüksek kesim olması dolayısı ile aşırı güneş, çiçek tozları, polenler sebep olarak gösterilmektedir. Bu hastalık 17-18 yaşlarına kadar sürebiliyor. Hastada batma, kaşıntı, sulanma, kızarıklık gibi şikâyetler oluşuyor. Bu hastalık iyi tedavi edilmezse ileride problemlere yol açabiliyor. Hatta keratokonus dediğimiz ön kısmının bombeleşmesine yol açabilir. Çünkü bu hastalarda aşırı derecede kaşıntı şikâyeti oluyor. Hastalar gözlerini aşırı derecede kaşıyorlar. Biz bunu kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Gözü aşırı derecede kaşımak son derece zararlıdır. Bunlarda keratokonus dediğimiz bir tablo gelişiyor. Tabi bu keratokonus tablosu gelişince hastanın görmesi azalıyor ve bunun sonucunda göz nakline kadar gidilebilir. Keratokunus oldukça önemli bir hastalık grubudur. Bu tür hastalara güneşten korunmalarını söylüyoruz. Ayrıca ışıktan korunması için kaliteli güneş gözlükleri takılmasını tavsiye ediyoruz. Takviye olarak ilaç kullanmasını da öneriyoruz. İlaçların bilinçli şekilde kullanmak gerekmektedir. Aksi takdirde bilinçsiz ilaç kullanmak fayda yerine zarar getirebilir. Her anti alerjen ilaç kullanmak doğru bir şey değil. Biz aralıklı olarak kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Tabi yan etkilerini gözeterek ona göre tedavi aşaması uyguluyoruz. Birde gözlerinde batma, yanma, sulanma yaşayan hastalara bol bol soğuk su ile yıkamalarını ve güneşten aşırı derecede korunmalarını tavsiye ediyoruz. Eğer bir problem oluşursa gözde düzelme olmazsa uzman doktora başvurmaları gerekiyor.” dedi.


Editör

Son Güncelleme: 03.04.2013 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.