DR. ÖZDEMİR, ERZURUM’DA MİGRENİ ARAŞTIRDI

Nöroloji Uzmanı Dr. Özdemir, migren hastalığını araştırdı.

15 Aralık 2012 Cumartesi 11:31
DR. ÖZDEMİR, ERZURUM’DA MİGRENİ ARAŞTIRDI

Nurullah PALA'nın haberi

Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi Nöroloji Doktorlarından Uzm. Dr. Gökhan Özdemir, bin 461 hastayı taramadan geçirerek, migren konusunda araştırma yaptı. Genç hekim, taramadan geçirdiği vatandaşlardan 246’sında migren olduğunu tespit etti. Uzm. Dr. Gökhan Özdemir, yaptığı araştırmada Erzurum’da migren hastalığı bulunan kadın sayısının erkeklere oranla 2-3 kat daha fazla olduğunu söyledi. Özdemir, yapılan araştırmaya göre Erzurum’da toplam migrenli hasta sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu da ifade etti. Özdemir, “Migren şu anda çağımızın en önemli sağlık problemlerinden birisini oluşturmakta. Hastalığın kişiye verdiği rahatsızlığın dışında iş güç kaybına da neden olmakla birlikte, kişinin maddi yönden de büyük külfet oluşturmaktadır” dedi.


Araştırma uluslararası dergide yayınlanacak

Palandöken Devlet Hastanesi’nde iki yıldan beri görev yapan ve özellikle migren konusunda yaptığı araştırma ile dikkat çeken Uzm. Dr. Gökhan Özdemir’in migren konusundaki araştırması önümüzdeki aylarda uluslar arası bir dergide yayınlanacak. Erzurumlu hekim Özdemir, migrenin en önemli nedeninin stres olduğunu söyledi. Özdemir, “Stres yüzde 89 bu hastalığın tetiklenmesinde bir numaralı faktör olduğu görüldü. İletişim araçlarının artması ve bu cihazlarda atağı tetiklediği görülmektedir” diye konuştu.

Migren’in özellikle görüldüğü yaş guruplarının gençler ve orta yaş grubu olduğuna işaret eden Özdemir, “Migren, en sık görülen baş ağrısı nedenlerinden biri arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.

 

Editör

Son Güncelleme: 15.12.2012 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DADAŞ 2013-02-23 07:51:31

arkadaş herkes sorunların farkında. çözüm önerisi getirdiniz mi? halkı bu hastalıktan nasıl kurtaracaksınız onları söyleyin.