Erzurum’da tanıdığım en kibar ve sohbetini sevdiğim isimlerden biridir CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu.
Saygılı, işini seven, devlet terbiyesi almış, haddini bilen, kavgadan uzak yaklaşımı ile şahsen bende ayrı bir yeri vardır.
Ne zamandır biraraya gelmemiştik, onunla görüştüm dün.
O’na, rakipleri AK Parti’de ki İl Başkanlığı değişimini ve Mehmet Emin Öz’ün atanması ile ilgili ne düşündüğünü sordum.
Öncelikle yaşanan gelişmeleri o da gazetelerden ve sosyal medyadan takip ettiğini söyledi.
Çoğu AK Partili gibi kendisinin de Mehmet Emin Öz ismine şaşırdığını belirtti.
30’un üzerinde resmi aday ve bir o kadar da teklif bekleyen isim olmasına rağmen hiç akılda olmayan Mehmet Emin Öz’de karar kılınmasına ‘şaşırdığını’ ifade etti.
***
Peki, rakipleri de olsa yeni iktidar partisinin o il başkanına hayırlı olsun ziyaretinde bulunacak mı?
‘’Evet’’ dedi.
Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yeni il başkanına Erzurum’un hatırına ziyarette bulunacaklarını açıkladı.
‘’Bizim için isim önemli değil. Önemli olan iktidar partisinin il başkanı olması. Erzurum’un yararına hizmet etmesi için hem hayırlı olsun ziyaretinde bulunacak hem de sorunların çözülmesi noktasında yapacağımız bir şey varsa o katkıyı sağlama sözünü vereceğiz’’ diye konuştu.
***
Ancak CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu’nun  atama konusunda AK Parti’ye itirazı var.
Bu itirazı ve nedenini de paylaştı.
‘’Başta bizde olmak üzere çoğu partide atama da yapılır ama atama süresi en fazla 45 gün olur. Ama iş iktidar partisine gelince durum değişiyor. Atanan il başkanı 1 yıl da o görevde kalabiliyor, 2 yıl da. Bu demokrasi adına büyük bir eksikliktir. Asıl iş partili delegenin hür iradesine başvurularak seçimle bu göreve gelinmesidir. Dilerim Mehmet Emin Öz kardeşimiz de en kısa zamanda seçim olur ve delegenin iradesiyle o koltukta görevini yürütür’’.
***
Bu arada Tacettin Kızıloğlu ile Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ın Erzurum’un kış problemini milletvekillerine birer mektupla dile getirmesi konusunda ise, ‘’Doğrusunu yaptı başkanımız. Biz de onu destekliyoruz. Mutlaka diğer iller ile Erzurum’un arasında bir farklılık olması lazım’’ dedi.
CHP İl Başkanı, özellikle Erzurum’da yaşayan her ailenin mutlaka doğalgazdan yararlanması gerektiğine de dikkat çekerken, ‘’İktidarda olmamamıza rağmen bize de her gün çok sayıda vatandaş geliyor. Yakacak yardımı talebinde bulunuyorlar’’ diye konuştu.
***
Diğer taraftan AK Parti Erzurum İl Başkanı bu sabah Erzurum’a geliyor. Geçen hafta Cumartesi gününden beri Erzurum’da bulunan ve bu süre içerisinde hem AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen hem de mazbatasını alan çiçeği burnundaki İl Başkanı Öz, havaalanında partililer tarafından karşılanacak. İstifa eden eski İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve yönetiminin organize ettiği karşılama töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ilçe belediye başkanları ile yöneticiler de bulunacak.
CHP il Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanları olduğu halde Beşiktaş’da ki hain saldırı sonrasında Bölge Trafik Müdürlüğü’nü ziyaret etmiş, polis memurlarına taziyede bulunmuşlardı..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.