Profiliniz sizi ele veriyor!

admin
admin
04 Ağustos 2021 Çarşamba 07:21
Profiliniz sizi ele veriyor!

Vedat REFAYELİ

Bugün hemen hemen herkes sosyal medya araçlarını kullanıyor.

Kuşkusuz sosyal medya kullanıcıları olarak hepimizin de kendimizi ifade etmek için bir profil fotoğrafımız var.

Araştırmacılar, profilde kullanılan fotoğrafın o kişinin karakterini yansıttığına kanaat getirirken, bunun 5 temel özelliğini ortaya çıkarmış.

İçe-dışa dönüklük, yeni deneyimlere açık olma, dürüst olma, sempatiklik ve nevrotiklik olarak değerlendirilen bu özellikler hemen kullanıcıyı ele verebiliyor.

İşte o özellikler ile ilgili araştırmalat:

Dürüstlük: PsyBlog “Dürüst insanların daha doğal, renkli ve parlak fotoğraflar kullandıklarını” açıklıyor.

Yeni deneyimlere açık olma: Korku ifade eden resimler kullanan kullanıcıların, açıklığa sahip olanlara ait olduğuna kanaat getirilmekteydi (bu özellik yaratıcılığa kesinlikle bağlıdır). Resimler daha fazla kontrasta sahipti ve genellikle daha sanatsal veya olağandışıydı.

Dışa dönüklük: İlgisini dışarıya yöneltme eğiliminde olan insanların profil fotoğraflarında süprize yer olmamaktadır. Onlar renkli fotoğraflar kullanmakta ve gülümsemektedirler.

Nevrotiklik: Az renkli basit bir fotoğraf, aşırı nevrotiklik işaretidir. PsyBlog, “nevrotik bozukluğa sahip olan insanlar, boş bir ifade gösterme veya hatta yüzlerini gizleme eğilimindeydiler” diye ekliyor.

Sempatiklik: Sempatik güzel insanlar profillerinde en iyi fotoğraflarını kullanmazlar. Araştırmaya göre, “Oldukça hoş insanlar nispeten iddaasız fotoğraflar kullanıyor. Fakat yine de gülüyorlar, parlak ve canlı fotoğraflar paylaşmaktadırlar.”

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumSosyal MedyaProfil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.