PALANDÖKEN'DE HAFTA SONU KAYAK COŞKUSU

Avrupa'nın en uzun kayak pistlerinden birine sahip Palandöken, hafta sonu kayak severlerin akınına uğradı.

16 Şubat 2013 Cumartesi 16:32
PALANDÖKEN'DE HAFTA SONU KAYAK COŞKUSU
Havalimanına 15, kent merkezine 5 dakika uzaklıkta olan Palandöken Kayak Merkezi'nde, sömestr tatilinin sona ermesine rağmen, özellikle İranlı ve Polonyalı turistlerin gelmesiyle birlikte otellerin tamamına yakını dolu. Deniz seviyesinden 2 bin 100 metreden 3 bin 125 metre yüksekliğe, acemilerden profesyonellere kadar 28 kilometre uzunluğundaki pistlere ve mekanik tesislere sahip Palandöken'i tercih edenler, gün boyu kayak yapabiliyor. Beş yıldızlı Xanadu Oteli'nin aydınlatılan pistleri sayesinde, gecede kayak ya da snowboard yapma olanağı bulunuyor.

Yabancı turistlerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir tarafından Palandöken'e gelen kayak severler kendilerini kayak pistlerine atarak, hafta sonu tatilinin tadını çıkarıyor. İranlı turistler de Palandöken'in pistlerinin çok güzel olduğunu ifade ederek, "Burası yahşi. İran'dan gelip burada kayıyoruz" dedi.

Özellikle hafta sonu Palandöken'e çıkarak, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp temiz hava soluyarak, kayak yaparak stres attıklarını ifade eden Erzurumlu kadınlar ise, "Tüm stresimizi Palandöken'in karlı doruklarında atıyoruz. Kimi kayakla, snowboardla ve kızakla kayıyor. Bazıları karda semaver ve mangal yakarak keyif yapıyor. Palandöken, herkese hitap ediyor. Palandöken'de tatilin keyfini doyasıya yaşıyoruz" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 16.02.2013 16:32
Anahtar Kelimeler:
ErzurumPALANDÖKENKayak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.