KARDEŞ ŞEHİR İMZA PROTOKOLÜNDE TANIŞTILAR HAYATLARINI BİRLEŞTİRDİLER

Erzurum ile İran'ın Tebriz kentinin kardeş şehir olması nedeniyle düzenlenen törende tanışan gazeteci Mahmut Akdağ ile gazeteci Naeimeh Gherecadaghi Bahram, görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girdiler.

25 Ağustos 2013 Pazar 13:02
KARDEŞ ŞEHİR İMZA PROTOKOLÜNDE TANIŞTILAR HAYATLARINI BİRLEŞTİRDİLER
Erzurum ile İran'ın Tebriz kentinin kardeş şehir olması nedeniyle düzenlenen "Kardeş Şehir İmza Protokolü"nde tanışan Erzurumlu ve İranlı gazeteci düzenlenen törenle dünya evine girdiler. Erzurumlu gazeteci Mahmut Akdağ, “Kardeş Şehir İmza Protokolü"nde, Tebriz'de tanıştığı ve aşık olduğu İranlı gazeteci Naeimeh Gherecadaghi Bahram ile sonra sosyal medya üzerinden görüşmeye devam ederek ve kısa bir süre sonra ailelerin tanıştırıldığını” söyledi. Tanıştıktan sonra nişanı Tebriz'de yaptıklarını ve düğünü de Erzurum’da yaptıkları için mutlu olduğunu ifade eden Akdağ,”Erzurum ve Tebriz arasında kültür farkı yok. Tebriz ile kültürümüzün aynı olduğunu gördüm. Zaten din ve kültürel yönler aynı olunca evliliğin olmaması için sorunda kalmıyor" diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler’in, kıydığı nikahta, nikah şahitliğini ise Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar yaptı. Nikahtan sonra İranlı geline evlilik cüzdanını veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Tebriz ile Erzurum’un kardeş şehir olduklarını ve bu düğünle bağların kuvvetlendiğini söyledi. Nikahın ardından çiftler düğün boyunca kendilerini yalnız bırakmayan sevenleriyle doyasıya eğlendiler.

Editör

Son Güncelleme: 25.08.2013 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.