Dikkat! Komutan sağda!

Dikkat! Komutan sağda!

admin
admin
01 Mayıs 2018 Salı 10:36
Dikkat! Komutan sağda!

Sevgili Didem Dilara Duman yönetimindeki Çocuk Korosu’nu dinlemiştim ama hiç TRT’nin Gençlik korosunu dinlemek nasip olmamıştı. İsmail Bingöl’ün öve öve bitirmediği o koroyu dinleme şansına dün kavuştum. TRT Türk Halk Müziği sanatçılarından Yıldız Demirkol Savaş’ın şefliğindeki Gençlik Korosu dün öğlen TRT Türkü’de canlı proğram yaptı.

Selma Talar’ın yapım ve yönetimindeki gençlik korosunun proğramında geleceğin sanatçı adayları 15 türkü okudu, kulaklarımızın paslarını açtılar. Aslında birbirinden zorlu parçaları hem koro hem de solo halinde seslendiren gençler, dinleyicilerinden büyük bir alkış aldılar. TRT’de bu canlı performasın programdan önce bizzat provasını izlerken bir şey dikkatimi çekti. Biri, stüdyoda elindeki kamerayla görüntü alıyor, fotoğraf çekiyor, hatta türkü aralarında sanatçı adaylarına su filan veriyor! Anlayacağınız, getir-götür işleri yapıyor!

TRT’nin değerli saz sanatçılarının da bulunduğu ortamda kimse de bu adamı yadırgamıyor. Kimdir, nedir diye merak ettim, sonunda ilginç bir şeyle karşılaştım. Meğer stüdyoda bir görevli gibi çalışan o kişi Yıldız hanımın emekli kurbay albay eşi Fikret Savaş’mış! Her koro çalışmasında eşine fahri olarak yardımcı olan Fikret albay, inanılmaz ilgili ve özverili biri. Eşi Yıldız hanımı o çalışmalarında bir an olsun yalnız bırakmayan Fikret Albay, gide-gele türkü aşığı olmuş, ne eşinden ne de korodan bir an olsun ayrılmıyor.

Sohbetimizde anladık ki aynı zamanda sempatik biri de Fikret bey. Ne bileyim, karı kocanın bu dayanışmasını ben çok önemsedim ve değerli bulduğum için de sizinle paylaşayım istedim!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail Bingöl 2018-05-02 00:27:55

Değerli Vedat bey kardeşim; güzel cümlelerinden ve başarılı insanları takdir etme düşüncenden dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum. İsmail Bingöl