AVŞAR KIZI BU KEZ YAPIMCILARLA KAPIŞTI

Hülya Avşar’ın, “sinemamızı yapımcılar baltalıyor” açıklamasına ağır tepki! Üç farklı meslek birliği, Avşar kızını topa tuttu. Üç farklı meslek birliği, ortak basın bildirisinde “Bu açıklamalar en iyi niyetle cahillikten kaynaklanıyor” dedi.

18 Ekim 2012 Perşembe 10:10
AVŞAR KIZI BU KEZ YAPIMCILARLA KAPIŞTI

Antalya Altın Portakal Film Festivali sırasında Türk sinemasının yapımcılar yüzünden gelişmediğini iddia eden Hülya Avşar’a yapımcıların yanıtı gecikmedi. Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB), Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SE-YAP) ve Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP), yayınladıkları ortak basın bildirisinde, ünlü oyuncuya tepkilerini şu sözlerle getirdi:
“Bilindiği üzere sinema ve dizi film sektörümüz son dönemde dünya ölçeğinde başarılara imza attı. Dünyanın hatırı sayılır hemen her film festivali, Türk filmleri olmaksızın yapılmıyor. Gişede kendi seyircisinin baş tacı ettiği bir sinemamız var. Dizi filmlerimiz ise başta yakın coğrafyamız olmak üzere, Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya dünyanın birçok noktasında ilgiyle izleniyor. Türk sinemasının geldiği bu nokta tesadüf eseri değil. Sektörümüz tarihinde görülmemiş bir başarı grafiğini dünya ölçeğinde yakalamışken, bazı insanların ifadeleri bizleri rahatsız etti. ‘Yapımcılar, sinemayı baltalıyor’, ‘Yapımcılar, yönetmenlerin önünü kesiyor’ ve ‘Yapımcılar, sinemadan kazandıklarını sinemaya yatırmıyor’ gibi cehalet barındıran bir söylem, medyada giderek daha fazla yer almaktadır. Bu yaklaşım, yapımcı ile yatırımcı arasındaki farkı bilmeyen, görmeyen, görmezden gelen bir yaklaşımdır. Film yatırımcısı kâr beklentisi ile filme ticari yatırım yapan kişi ve kurumlardır. Film yapımcısı ise fikir aşamasından senaryoya, yapım aşamasından dağıtım ve pazarlama süreçlerine kadar film yapım süreçlerini yöneten kişidir. Bu durumda, yapılan açıklamaların, yazılan yazıların en iyi niyetle cahillikten kaynaklandığını, ülkemiz sinema endüstrisinin üç yapımcı meslek birliği olarak kamuoyunun dikkatine sunarız.”

Avşar ne demişti?
Hülya Avşar ile yapımcılar arasındaki polemiği, Avşar’ın Altın Portakal Film Festivali sırasında yaptığı şu açıklama başlatmıştı: "Festival kapsamında izlediğim çoğu filmin, reji, renkler, bakış açısı ve anlatım şekli itibariyle güzel yerlere geleceğine inanıyorum. Canavar gibi yönetmenler geliyor. Aslında bence bizim sinemamızı baltalayan da yapımcılar. Kazandıkları paranın birazını sinemaya yatırsalar, çok iyi şeyler olur."

 

Editör

Son Güncelleme: 18.10.2012 11:55
Anahtar Kelimeler:
Hülya Avşar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.