AKÇAYIR TRT MÜZİK'TE

Akçayır, TRT Müzikte Türkiye’ye Erzurum’dan seslenecek

12 Ekim 2012 Cuma 17:41
AKÇAYIR TRT MÜZİK'TE

Mehmet Ali YILMAZ'ın haberi
Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır, TRT Müzik kanalında hazırladığı ‘Radyo Günleri’ programıyla hayranlarıyla buluşacak. Erzurumlu sanatçının hazırlayıp sunacağı ‘Radyo Günleri’ 18 Ekim'de başlayacak. Akçayır, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Radyo Günleri her perşembe TRT Müzik kanalında, 15:00-16:30 saatleri arasında canlı olarak izleyicilerle buluşacak” dedi. Sanat yaşamında 30 yılı geride bırakan Nurullah Akçayır,  programın içeriği hakkında bilgi verdi.

Akçayır, “Programda Erzurum’un geleneksel yapısı ve musiki kültürünü izleyicilerle buluşturmayı amaçlıyoruz. Programda sadece Erzurum değil Doğu Anadolu’daki yörelere de yer vereceğiz. 20 kişilik özel orkestrayla canlı yayında izleyicilerin istediği parçalara da yer vereceğiz. Hem vokallik hem solistlik yapan ve müzik geçmişi olan 4 sanatçının da bulunacağı programda her hafta müzik piyasasında yer etmiş yörelerin musiki unsurlarını taşıyan mahalli ve TRT’de hizmet eden sanatçılarımıza yer verilecektir” diye konuştu.

Daha önce sunduğu ve müzik yönetmenliğini üstlendiği ‘Dilde Telde Anadolu’ programından sonra kendi memleketinde yapacağı program için çok heyecanlı olduğunu belirten Akçayır, “TRT, Erzurum’da kapsamlı bir stüdyo açtı ve teknik donanım sorunları olmayan stüdyoda program yapma şerefini de bana verdi. Erzurumlu olarak beni seçtiler. Başta TRT Genel Müdürümüz Sayın İbrahim Şahin Beyefendi olmak üzere kanal koordinatörlerimize, yapım ve yayında emeği geçen herkese bu vesile ile teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

 

Nurullah Akçayır kimdir?

Sanatçı, 1963 yılında Erzurum’da doğdu. Küçük yaşlarda müziğe olan tutkusu nedeniyle ortaokul yıllarında bağlama çalmaya başladı. Sonraki dönemde değişik musiki cemiyetlerinde eğitim aldı. Kısa süre içinde yörede tanınıp çeşitli sanatçılarla sahne alıp, albüm çalışması yaptı. 1981 yılında TRT’nin açtığı sınavla yetişmiş bağlama sanatçısı olarak Erzurum Radyosu’nda göreve başladı. Akçayır, 1991 yılında ‘Yazın Yağar Kar Başıma’ adlı ilk albümünü çıkardıktan sonra adını yalnızca bağlama değil, ses sanatçısı olarak da duyurdu. 1997 yılından sonra Ankara Radyosu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Nurullah Akçayır, son dönemde  ‘Dilde Telde Anadolu’ adlı bir televizyon programını sundu. Geleneksel türkülerin yanında kendi bestelerini de yorumlayan Akçayır, bugüne kadar Türkiye ve yurt dışında birçok konser verdi.

Editör

Son Güncelleme: 12.10.2012 18:20
Anahtar Kelimeler:
Nurullah Akçayır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.