EDT ÖĞRETMENLER İÇİN SAHNEDE

Erzurum Devlet Tiyatrosu, 21-22 ve 23 Kasım tarihlerinde sahneleyeceği ‘Çıkmaz Sokak Çocukları’ isimli oyunun öğretmenler günü nedeniyle 24 Kasım tarihinde de sahneleneceğini açıkladı.

21 Kasım 2013 Perşembe 13:03
EDT ÖĞRETMENLER İÇİN SAHNEDE
Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Aras, yaptığı açıklamada öğretmenler günü dolayısıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nce öngörülen program çerçevesinde, Erzurum Devlet Tiyatrosu olarak 24 Kasım saat 14:00 da ‘Çıkmaz Sokak Çocukları’ adlı oyunun öğretmenlere ücretsiz olarak sahneleneceğini açıkladı. EDT Müdürü Aras açıklamasında; “Bildiğiniz üzere önümüzdeki Pazar günü ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayacağız. Genel Müdürlüğümüzün öğretmenlerimize yönelik düzenleyeceği etkinlikler kapsamında Erzurum Devlet Tiyatrosu olarak bizler de Pazar günü bir matine seansı düzenleyerek bu hafta sahnelediğimiz ‘Çıkmaz Sokak Çocukları’ isimli oyunumuzu bir kez de değerli öğretmenlerimize ücretsiz olarak sahneleyeceğiz. Öğretmenlerimiz Erzurum Devlet Tiyatrosu’ndaki ve Erzurum AVM’deki gişelerimizdeki görevli personelimize kimliklerini göstererek ücretsiz biletlerini temin edebilirler. Saygın bir meslek icra etmekte olan öğretmenlerimize Erzurum Devlet Tiyatrosu olarak verilebilecek en güzel hediyenin onların üzerlerindeki tatlı yorgunluğu tiyatroyla atmalarını sağlamak olduğunu düşünüyoruz. Ümit ediyorum ki bu küçük hediyemizi beğenirler. Geleceğin ışık saçan aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveriyle yetiştirmeye çalışan saygıdeğer öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kurumum adına kutluyor, kendilerini sahnemizde ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadığımızı bildiriyorum.” dedi.

ERZURUM DA AYAKTA ALKIŞLANAN BİR OYUN: ‘ÇIKMAZ SOKAK ÇOCUKLARI’

Lyle Kessler tarafından kaleme alınan ve sistem içerisinde, ayakta kalmaya çalışan üç yetimin başından geçen olayların seyirciye sunulduğu, aynı zamanda vaad edilen ve ‘Amerikan Rüyası’ olarak tabir ettiğimiz olgunun dramatik bir üslupla eleştirildiği oyunu Kuvvet Yurdakul yönetiyor. Kostümlerini Funda Çebi’nin, dekor tasarımını ise Murat Gülmez’in yaptığı oyunun ışık tasarımı ise Eser Dursun’a ait. Fatih Veli Ölmez’in müzkleriyle renklenen oyunda Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları; Levent Aras, Sezai Yılmaz ve Emrah Keskin rol alıyor.

Geçtiğimiz yıl prömiyeri yapılan oyun seyirciden tam not alırken oyun sonunda oyuncuların ayakta alkışlanmasıyla da başarısını taçlandırıyor.

Editör

Son Güncelleme: 21.11.2013 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.