ÜNİVERSİTEDE GÜVENLİK SORUNU VAR

Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı, önceki gün Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde yaşanan saldırının ülkücülerle bir ilgisinin olmadığını ifade ederek, ülkücü hareketin maksat dışı haber ve yorumlarla yıpratılıp, sindirilmek istendiğini söyledi.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 10:52
ÜNİVERSİTEDE GÜVENLİK SORUNU VAR
Cengiz DURULAR

Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı, önceki gün Atatürk Üniversitesi kampüsünde yaşanan kavgaya ülkücülerin karışmadığını ifade etti. Başkan Kırmacı, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, medyada ‘Karşıt görüşlerin kavgası’ ve ‘Sağ-sol birbirine girdi’ şeklinde yer alan haberlerin gerçek dışı olduğunu kaydetti.  Kırmacı, “Erzurum Türkiye’nin güzide bir kenti, Atatürk Üniversitesi de şehrin güzide bir eğitim kurumudur. Olan olaylar tüm Erzurum’u üzdüğü gibi bizi de etkilemiştir. Önceki günkü olaylarda ülkücü hareket, taraf ve müdahil değildir. Medyada bu olaylarla ilgili haberler ‘Türk-Kürt kavgası’, ‘Sağ ve sol görüşlü öğrencilerin kavgası’ ve ‘Karşıt görüşlülerin kavgası’ şeklinde verilmiştir. Bu olayların hiçbir aşamasında ülkücü hareket taraf olmamıştır. Eli taşlı ve sopalı bir grup Atatürk Üniversitesi’nde güvenlik güçlerimize saldırma pervasızlığını göstermişlerdir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki arkadaşlarımızın can güvenliği ve huzurunu bozmuşlardır bu kişiler...” dedi.
 

“Üniversitede güvenlik sorunu var”
Başkan Abdullah Kırmacı, Atatürk Üniversitesi’nde güvenlik sorununun bulunduğunu öne sürerek, bu konunun yıllardır çözüme kavuşturulamadığını bildirdi. Başkan Kırmacı, “Yıllardır üniversitedeki güvenlik sorunu aşılamadı. Emniyet nazarında bu olaylara biran önce müdahil olunması ve istihbarat kanalları kullanılarak olaylar yaşanmadan beklenen önlemin alınması gerekir. ‘Fitne uykudadır’ misali bir kez huzur bozuldu mu bu devam eder.
Özellikle polis memuru arkadaşımıza Yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum. Emniyet güçlerine saldırı, Türk milletinin bağrında bir yara açmıştır.  Onlar bizim huzurumuzu sağlamak için gece gündüz çalışan insanlardır. Vatan hainlerinin, polise yaptığı bu olay üzüntü vericidir. Onlara bu yaptıklarının cezası verilmelidir” diye konuştu.
 

Açılım süreci
Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı, açılım sürecinden güç alan odakların Anadolu insanına saldırıp kamu huzurunu bozmaya çalıştığını vurguladı. Kırmacı, “Başbakan’ın açılım süreci, İmralı görüşmeleri ve akil adam senaryoları meyvelerini vermeye başladı. Vatan hainleri bunlardan cesaret alarak üniversite ve memleketimizde artık olaylar yapmaya, insanlara saldırmaya ve emniyet güçlerine müdahale etmeye başladı. Uyuşturucu baronları, silah kaçakçıları ve her türlü pislikten beslenen insanlar asgari ücretle çalışıp ülkenin feraha gitmesini mi sağlayacaklar. Tabiki bu söz konusu değildir. Bu dönem; Türkiye’yi karanlık bir çukura götüren vahim bir süreçtir” şeklinde konuştu.
 

Provokatörler cezalandırılmalı!
Başkan Kırmacı, ülkücülere 2 yıl önce ‘Eğitim ve öğretimi engellemekten’ işlem yapan anlayışın önceki gün saldırıyı gerçekleştiren gruba da aynı muameleyi göstermesi gerektiğine dikkati çekti. Kırmacı, şöyle dedi:
“Geçmişte bu tür provokatör olaylarla karşılaşmıştık. 2011 yılında Atatürk Üniversitesi’nde ülkücülere saldırıldığı zaman ülkücüleri ‘Eğitim ve öğretimi engellemekten’ mahkemeye sevk eden yetkililerimizin aynı şekilde önceki gün olay çıkaran ve polise saldıranlara da ciddi manada bir cevap vermesini bekliyoruz. 30’a yakın taşlı, sopalı olan, organize hareket eden, hedef belirleyen ve saldırgan bir gruptan bahsediyoruz. Bu olay küçük bir adli vaka değildir. Bu olay, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğüne ve üniter yapısına saldırı olarak nitelendirilmektedir. Bizim yetkililerden tek istediğimiz; bu olayları yapanlara kanuni ve hukuk kuralları çerçevesinde gereğini yapmalarını bekliyoruz. Hiçkimse Erzurum’un huzurunu bozamaz. Erzurum Ülkü Ocakları olarak bu süreçte ülkemizi bölmek ve huzurumuzu bozmak isteyenlere her ne kadar Yunus olsakta herkes bilmeli ki bizim de bir Yavuz tarafımız vardır.”

Editör

Son Güncelleme: 22.05.2013 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.