ŞÜKÜR'DEN 11 YIL SONRA İ.MANSIZ İTİRAFI!

Hakan Şükür 2002 Dünya Kupası'ndan 11 yıl sonra yaptığı açıklamada, İlhan Mansız'ın formasında yapılan kısaltma ile kendi isminin, farklı görüşleri 'imanlı-imansız' şeklinde kavga ettirmek için kullanıldığını söyledi.

09 Nisan 2013 Salı 10:13
ŞÜKÜR'DEN 11 YIL SONRA İ.MANSIZ İTİRAFI!
Eski milli futbolcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür 2002 Dünya Kupası'ndan 11 yıl sonra yaptığı açıklamada, İlhan Mansız'ın formasında yapılan kısaltma ile kendi isminin, farklı görüşleri 'imanlı-imansız' şeklinde kavga ettirmek için kullanıldığını söyledi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Şükür, geçmişte yaşanan problemler, 28 Şubat ve bütün darbelerin yaşandığı tarihlerde çok zorluklar yaşayan değerli insanlar olduğunu söyledi. 2002 Dünya Kupası'ndan sonra Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne (DGM) gittiğini anlatan Şükür, "Bunları niye yaşadım diye kendi kendime sordum. Ama sonra iyi ki yaşamışım dedim. Zaten hayat bu ikisi arasında gidip gelen bir şeydir. Bugün o kadar anlatacak şey var ki. 2002'de jandarma, polis... Bu durumu yaşadığımda dönem itibariyle 'Acaba ben ne yaptım' diye tedirgin oldum. Dünya Kupasında yaşanan olayı herkes bilir. Bir cuma namazından sonra ortaya çıkan faklı düşünceler..." şeklinde konuştu.
Türkiye'de bir dönem oluşturulan çatışma ortamına dâhil edildiklerini anlatan eski milli futbolcu Şükür, "İlhan Mansız'ı hepiniz tanıyorsunuz. Ben çok severim, çok değerli bir kardeşim. Formasında İ.Mansız yazılmıştı. Şimdi bunun en hafif ibaresi ne olabilir? Ben ne kadar öyleyim o tartışılır, ama ben imanlı, o arkadaşın formasından alıntı yapıp imansız ve imanlı gibi algılatmak istenmesinin sebebi sizce ne olabilir? İlhan'ın dedesi çıktı, annesi çıktı, babası çıktı 'ne münasebet' dedi. Kendilerini anlatmak zorunda kaldılar. Bu ülkenin evlatları inançlılar, ama buradan bir çağrışım yapmak, bana vurmak, beni farklı yerlere götürme çabası... Daha önce bana atfedilen 'Ben Türk değilim' kelimesi ile bağdaştırıldığında ne yapılmak istendiğini anlatan bir tablo ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.
İnsanların düşüncesinin karşılığını aldığını da aktaran Şükür, "Üç gün uyumadığım zamanlar oldu. Ben sporcuyum, ülkeme hizmet etmek için oradayım. Ama çok farklı haberlerle farklı bir şekilde insanların önüne atıldık. İlhan kardeşimiz de farklı şeyler yaşadı. Bunları yaşamak ve o sahaya çıkıp insanları farklı farklı görüşler içerisinde kavga ettirmek o zihniyetin yapmış olduğu çok ağır şeylerdi." dedi.
Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen programa Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da katıldı. Yavilioğlu ise sporcu ve sanatçı gibi şahsiyetlerin toplumu önemli derecede etkilediğini ifade etti.

Editör

Son Güncelleme: 09.04.2013 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.