SEKMEN: MANEVİYAT HAYATIN KAYNAĞIDIR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) tarafından Tarihi Müceldili Konağı’nda düzenlenen programa katıldı.

16 Ağustos 2015 Pazar 10:19
SEKMEN: MANEVİYAT HAYATIN KAYNAĞIDIR
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) tarafından Tarihi Müceldili Konağı’nda düzenlenen programa katıldı. Başkan Sekmen, Türkiye’nin muhtelif şehirlerinden Erzurum’a gelen 45 İmam Hatip meslek dersi öğretmeninin hafızlıklarını güçlendirmek için 26 günden beri şehirde yaptıkları kampın önemine vurgu yaparak, yeni bir neslin inşası idealine sundukları katkılardan dolayı öğretmenlere teşekkür etti. Programa ayrıca, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı, İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman, İl Müftü Vekili Celal Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, ERZİMDER Başkanı Cemil İlbaş ve yönetim kurulu da katıldı. Kendisi de İmam Hatip Lisesi mezunu olan Başkan Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, her milletin kendisine ait temel değerlerinin bulunduğunu söyledi. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir millet manevi değerlerini kaybetmişse o milletin hem ömrü kısa olur hem de huzursuz olur. Bugün Dünya’ya baktığımız zaman milli geliri 30–40 bin hatta 50 bin Euro’ya yaklaşmış olan ülkelerde çok büyük huzursuzluklar var. Sevgi sıfıra inmiş, aile bağları kopmuş, büyüklere saygı azalmış, anne ve babalar terk edilmiş, çocuk sevgisi kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, bu ülkenin bekası için mutlaka manevi değerleri özümsemiş bir toplum oluşturmak zorundayız. Tabi bizim bir mümin olarak asıl vazifemiz, ‘Emr-i bi'l ma'rûf nehy-i anil münker’ yani iyiliği emreden, kötülüklerden vazgeçiren bir görevimiz var. Bunun için, bu ülkenin temelini oluşturacak, ülke idaresinde veya değişik sektörlerde esnafı, tüccarı, sanayicisi, ilim adamı, bürokratı olacak insanların bir takım manevi değerlerle yetişmesi lazım ki huzurlu bir toplum olma yolunda emin adımlarla ilerleyelim.”
 

“İMANLI VE BİLİNÇLİ BİR NESİL YETİŞTİRMELİYİZ”
Başkan Mehmet Sekmen, imanlı ve bilinçli bir neslin yetişmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Konusuna vakıf, hafız olan, Hadis, Tefsir, Siyer ve diğer İslami ilimleri bilen ilim adamları yetiştirmemiz lazım. İnşallah İmam Hatip okullarımızda hafız yetiştirmek istiyoruz. İmam Hatip okullarımızdan hafız olarak mezun olacak birçok evladımız var. Bu işin temeli hafızlıktan geçiyor. Bu bakımdan hepimize büyük görevler düşüyor. İnanıyorum ki, hepimiz bu işin derdini ve ıstırabını duyarak gayret göstereceğiz. Küçük yaştan itibaren belli değerleri toplumumuza vermemiz lazım. İmam Hatip’te okutulan dersler bambaşkadır. Suyun mermerde damlaya damlaya iz bırakması gibi insan hayatına iz bırakır. Okullarımızda gençliğimizi manevi olarak da yetiştirmemiz gerekir.” Şehir genelinde eğitime büyük önem verdiklerini de ifade eden Başkan Sekmen, “Erzurum’da okullara büyük bir önem veriyoruz. Çünkü çocuklarımızın iyi şartlarda okuması lazım ki geleceğe güzel hazırlansınlar” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 16.08.2015 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.