SEKMEN: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMELİDİR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ile ilgili bir açıklama yaptı.

03 Mayıs 2014 Cumartesi 12:41
SEKMEN: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMELİDİR
Başkan Sekmen, "Basın özgürlüğü, haber alma özgürlüğünün temelidir ve vazgeçilmez temel bir haktır" dedi. 

Basının demokratik toplumlarda yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü bir güç olarak görev yaptığını hatırlatan Sekmen, basın özgürlüğünün düşünce ve ifade özgürlüğü ile haber alma hakkının da temeli olduğunu, özenle korunması gerektiğini vurguladı.

Erzurum’da güçlü bir medya olduğunu da hatırlatan Başkan Sekmen, şunları kaydetti:

“Basın, toplumun adeta gözü kulağı durumundadır. Basın, lüzum gördüğü her konuda araştırma, bilgilendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir hizmeti yerine getirmektedir. Basınımızın, haber alma ve haber verme görevini hakkıyla yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünü tüm toplum olarak titizlikle korumamız gerekmektedir. Basının özgürlüğü kadar tarafsızlığı da önemlidir. Basın, kamuoyunun duygularını ve düşüncelerini objektif olarak yansıtarak demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin gelişimine katkı sağlamaktadır. İlimizdeki yerel ve yaygın basının halkımızın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmesi toplumumuz tarafından da takdirle karşılanmaktadır. İletişimin en güçlü kanallarından olan basının tarafsız görev yapabilmesi için ekonomik yapısının güçlü olması da önemlidir. Bu bağlamda internet medyasına resmi ilan verilecek olması memnuniyet verici bir gelişmedir. Bu vesileyle yerel ve yaygın basın çalışanlarına meslek hayatlarında mutluluk, sağlık ve başarılar diliyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 03.05.2014 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.