Şehidin Erzurum'daki evi Türk bayraklarıyla donatıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan piyade er Sezai Eşkioğlu'nun Erzurum'daki baba ocağında üzüntü var.

admin
admin
20 Ekim 2019 Pazar 19:47
Şehidin Erzurum'daki evi Türk bayraklarıyla donatıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik 34. Hudut Tugayı Karagöztepe Üs Bölgesi'nde görevli Erzurum Altıntepe Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Er Sezai Eşkioğlu (20), bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının makineli tüfekle yaptıkları taciz ateşi sonucu yaralandı. Ekşioğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Yakutiye ilçesine bağlı Altıntepe köyünde oturan aileye acı haber yetkililer tarafından verilirken şehit Eşkioğlu’nun baba evine Türk bayrağı asıldı. Baba Mustafa Eşkioğlu ise gözyaşları içinde belediye tarafından kurulan taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul etti.

Şehidin, Yakutiye ilçesi Altıntepe Mahallesi'nde Türk bayraklarıyla donatılan babaevinin yakınında, Erzurum Büyükşehir Belediyesince taziye çadırı kuruldu.

112 Acil Sağlık ekipleri de şehidin evinde hazır bulundu.

HAKKARİ'DE ŞEHİT OLAN ASKER TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Er Sezai Eşkioğlu'nun naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

Şemdinli ilçesindeki Karagöz Tepe bölgesinde 20 Ekim’de saat 02.30 sıralarında gözetleme ve emniyet faaliyetleri icra edilirken teröristlerce yapılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan Piyade Er Sezai Eşkioğlu, kaldırıldığı Derecik Sahra Sıhhiye Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Hamdi Ünal Akmeşe, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Özel Harekat Şube Müdürü Şaban Bayar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Fırat, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cemal Adıyaman, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Abdulmecit Tarhan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Hakkari Şube Başkanı ve Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdurrahman Er, Hakkâri Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Emrullah Kaya, polis, askeri erkan ve daire amirleri katıldı.

Şehidin naaşının alana getirilmesinin ardından saygı duruşunda bulunularak, şehidin özgeçmişi okundu. Hakkari Müftü Yardımcısı Osman Doğan tarafından okunan duanın ardından şehidin naaşı, güvenlik güçlerinin omuzunda ambulansa taşındı.

Erzurum doğumlu olan şehit Piyade Er Sezai Eşkioğlu’nun naaşı, memleketine gönderilmek üzere Yüksekova ilçesine uğurlandı.

Editör

Son Güncelleme: 20.10.2019 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.