SECCADENİ, SEFER TASINI AL GEL

Son dönemlerde ümmetin problemleriyle ilgili birçok meselede adını ön plana çıkaran Anadolu Gençlik Derneği, büyük bir soruda daha dikkat çekiyor.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 16:20
SECCADENİ, SEFER TASINI AL GEL
Mısır’da ki zulme sessiz kalmayan AGD, Perşembe günü 81 ilde, illerin en büyük meydanlarını Adeviyye meydanına çevirmeye hazırlanıyor. AGD Erzurum Şubesi de Yakutiye Kent Meydanını Adeviyye meydanına dönüştürecek.

Edindiğimiz bilgilere göre 1 Ağustos Perşembe günü Erzurum’un en büyük meydanı olan Yakutiye Kent Meydanında geniş katılımlı bir program tertip edilecek. “Seccadeni ve sefer tasını al da gel” sloganıyla programın tanıtımını başlatan AGD Erzurum Şubesi, programın organizasyonuna başladı.

Herkesin yanında getirdiği iftarlığıyla orucunu meydanda açarak Akşam ve teravih namazlarının da meydanda cemaatle kılınacağı gecede, adeta Yakutiye kent meydanı, Mısır da askeri darbeye direnen Müslümanların eylemlerini sürdürdükleri Adeviyye meydanına çevrilecek. Ayrıca programda Adeviyye ve Ayasofya meydanlarından canlı bağlantı da yapılacak. Tüm Erzurumluların davet edildiği ve birçok STK’nın destek verdiği programda Kur’an ziyafeti, şiirler, sinevizyon gösterileri de yer alacak.

Kendisinden bilgi aldığımız AGD Erzurum Şubesi Eğitim Komisyon Başkanı Aktay Eşsiz, “Tüm Erzurumlu kardeşlerimizi organize ettiğimiz ‘Adeviyye Müdafaası’ mitingine bekliyoruz. Unutmayalım ki zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz AGD olarak zulüm karşısında susmuyoruz. Mısır’da ki Müslüman kardeşlerimizle tek yürek olup, ümmet olduğumuzu göstermek adına Perşembe günü Yakutiye Kent meydanında Lalapaşa Camii yanında olacağız. Ve bu meydanda her zaman söylediğimiz şu sözleri tekrar edeceğiz; İslam Birliği kurulmadıkça ne Mısır’da ki ne de başka bir Müslüman coğrafyadaki zulümler bitmeyecektir. Onun için diyoruz ki ‘seccadeni ve sefer tasını al, Yakutiye Kent (Adeviyye) meydanına gel’. Tüm halkımızı bu meydana bekliyoruz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 31.07.2013 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.