SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN CHP'Lİ TEKİN'E CEVAP

Sağlık Bakanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, Erzurum'un Aşkale ilçesinde baraj gölüne düşerek hayatını kaybeden 5 TEDAŞ işçisinin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin, "Sayın Tekin hava ambulanslarının neden kalkmadığı konusunda Bakanlığımızdan kolaylıkla bilgi alabilecekken bunu yapmamıştır" dedi.

08 Nisan 2012 Pazar 12:34
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN CHP'Lİ TEKİN'E CEVAP
Sağlık Bakanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, Erzurum'un Aşkale ilçesinde baraj göletine düşerek hayatını kaybeden 5 TEDAŞ işçisinin ölümüyle ilgili olarak medyaya yansıyan 'işçiler gölde can çekişirken Bakanlığın helikopteri niye kullanılmadı' şeklindeki açıklamaları dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "03.04.2012 tarihinde Aşkale ilçesi Karasu Baraj göletinde meydana gelen kaza ile ilgili olarak Aşkale Emniyeti tarafından 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi aranmış ve ambulans talep edilmiştir. Ambulans talebi 18.22'de yapılmış, 18.23'de çıkış yapan ambulans 18.39'da olay mahalline ulaşmıştır. Daha sonra kaza yerine Erzurum merkezden bir doktorlu ambulans, 1 UMKE ekibi ve 1 tane de dört sedyeli ambulans görevlendirilmiştir" denildi.
Bakanlığa ait ambulans helikopterin sadece hasta taşıma amacı ile kullanılabilecek şekilde dizayn edildiği belirtilerek, helikopterin arama-kurtarma özelliği ve buna uygun teçhizatın bulunmadığı kaydedildi. Ayrıca çağrı merkezine kriz merkezi tarafından ambulans helikopter talebi yapılmadığı ve hava ambulansının jandarmadan talep edilmediği ifade edildi. Olayın yaşandığı dakikalar içinde kara ambulanslarını derhal bölgeye sevk eden Sağlık Bakanlığının, ambulans helikopteri sevk etmemesini eksiklik olarak yansıtmaya çalışmanın bilgisizlikten kaynaklandığı bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Sayın Tekin hava ambulanslarının neden kalkmadığı konusunda Bakanlığımızdan kolaylıkla bilgi alabilecekken bunu yapmamıştır. Ayrıca konu ile ilgili olarak Erzurum Valiliği tarafından idari ve adli soruşturma başlatılmış ve devam etmektedir. Bu üzücü olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz."

Editör

Son Güncelleme: 08.04.2012 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.