OLTULU MUCİTTEN BİLGİSAYARLI KAYNAK MAKİNASI

Oltu Doğutaş Sanayi sitesi esnaflarından Mikail Koçak, bilgisayar destekli kaynak makinası geliştirdi.

15 Haziran 2013 Cumartesi 13:05
OLTULU MUCİTTEN BİLGİSAYARLI KAYNAK MAKİNASI
30 yıldır Oltu Doğutaş Sanayi Sitesi'nde tornacılık yapan Parkinson hastası 47 yaşındaki Mikail Koçak daha önce de birçok icat yaparak yöre insanının istifadesine sunmuştu.

Yaptığı son icatla daha önce yapmış olduğu kaynak makinasını geliştirerek bilgisayar ortamına taşıyan mucit Koçak, artık kaynak yapan sanayi esnafının büyük rahatlık yaşayacağını söyledi.

El ile kaynak yapanların sıklıkla karşılaştıkları göz rahatsızlıklarını yakından bildiğini ve kendisine gelen bu yöndeki talepleri dikkate aldığını dile getiren Koçak, “Kaynak yapan sanayi esnafına destek olmak amacıyla bilgisayara bağlı kameralı bir kaynak sistemi geliştirdim. Böylelikle esnaf arkadaşlarım bundan böyle kaynak yaparken gözlerini kaynak almayacak ve daha rahat bir kaynak yapma imkanına kavuşmuş olacaklar” dedi.

Bu arada mucit Mikail Koçak’ın geliştirdiği bilgisayar destekli kameralı kaynak makinası sanayi esnafınca da büyük bir beğeni ve takdirle karşılandı.

Editör

Son Güncelleme: 15.06.2013 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.