OHAL'DE KRİTİK DÜZENLEME!

Yeni KHK'larla Terörle Mücadele Kanunu kapsamına girenler hariç, şüpheliler hakkında verilen 30 günlük gözaltı süresi 7 güne düşürüldü.

admin
admin
23 Ocak 2017 Pazartesi 12:55
OHAL'DE KRİTİK DÜZENLEME!

684 sayılı KHK'da gözaltı sürelerine ilişkin de düzenleme yapıldı. Buna göre, 6755 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun"un 3. maddesinde yer alan "Hakim veya cumhuriyet savcısı tarafından verilen yakalama emri üzerine yakalanan şüpheli hakkında verilen gözaltı süresi 30 günü geçemez." ifadesi, "Şüphelinin yakalama yerine en yakın hakim veya mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç, yakalama anından itibaren 7 günü geçemez." şeklinde değiştirildi. Maddeye, "Delillerin toplanmasındaki güçlük veya şüpheli sayısının çokluğu nedeniyle cumhuriyet savcısı, gözaltı süresinin 7 gün süreyle uzatılmasına yazılı olarak emir verebilir." hükmü eklendi.

AVUKAT YASAĞI KALDIRILDI

Gözaltındaki şüphelinin müdafii ile görüşme hakkı cumhuriyet savcısının kararıyla beş gün süreyle kısıtlanabilir. Bu zaman zarfında ifade alınamaz" düzenlemesi yapılmıştı. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan 684 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile gözaltına alınanların avukatları ile 5 gün süreyle görüşmeyeceklerine ilişkin yasak kaldırıldı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumOhalKHK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.