KÖYLÜLERİN 5 YIL ARADAN SONRA İLK ”ALO” SEVİNCİ

Erzurum’un Pasinler İlçesine bağlı 17 kilometre uzaklıktaki Taşağıl köyü, Türk Telekom Doğu 1. Bölge Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çalışmayla beş yıl sonra yeniden telefona kavuştu.

12 Eylül 2013 Perşembe 10:55
 KÖYLÜLERİN 5 YIL ARADAN SONRA İLK ”ALO” SEVİNCİ
Telefon kablo hırsızlarının telefonsuz bıraktığı köylerden 93’üne yeniden telefon hizmeti veren Türk Telekom Doğu 1. Bölge Müdürlüğü son olarak Pasinler İlçesine bağlı 17 kilometre uzaklıktaki Taşağıl köyü sakinlerini telefonla buluşturdu. Yaklaşık 5 yıl önce telefon kabloları çalınan ve 5 yıl boyunca hırsızlar tarafından telefonsuz bırakılan 38 haneli Taşağıl köyü, Türk Telekom sayesinde yeniden telefon hattına kavuştu. Taşağıl köyündeki vatandaşlar artık eskisi gibi ev telefonundan sevenlerine ulaşabilecekleri için seviniyor.

HIRSIZLIKLA MÜCADELE

Kablo hırsızlıkları sebebiyle telefonla haberleşmeye hasret kalan 38 hanelik 380 nüfusluk Taşağıl köyü artık telefon hizmeti alabilecek. Türk Telekom Doğu 1. Bölge Müdürlüğü Fiber Optik yöntemle hırsızlığının önüne geçecek.

HABERLEŞMEDE YENİ SİSTEM

Türk Telekom Doğu 1. Bölge Müdürü Timur Sevim, Türk Telekom’un köylere yönelik teknolojik yatırım yapmaya devam ettiğini bu kapsamda Erzurum’da 93 köye fiber optik kablo sistemine geçildiğini kaydetti. Sevim 25 köye ise fiber optik kablo sistemi ile iletişim ağı kurulacağını bildirdi. Sevim,” Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, hırsızlık nedeniyle haberleşmesi aksayan köylere yatırıma devam ediyor. Erzurum kırsalında hırsızlık nedeniyle müşterilerimiz mağdur ediliyor. Yıllarca Büyük yatırımlar yapılarak halkımızın hizmetine sunulan sistemler ve kablolar sorumsuzca tahrip edilerek küçük bedeller elde etme uğruna büyük zararlar veriliyor. Güvenlik güçlerimiz buna engel olmak ve suçluları yakalamak için yoğun mesai harcıyor. Ancak bu sorumsuz kişileri, cezaların yetersizliği cesaretlendiriyor. Yapılan bu hırsızlıklar halkımızın haberleşme hakkını engellediği gibi mağduriyetlerine de sebep oluyor. Türk Telekom, halkımızın mağdur olmaması için tüm imkânlarını seferber ederek haberleşmesi kesilen köylere yeni teknolojiler ile kaliteli haberleşme hizmetini tekrar götürme çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. Bu kapsamda Erzurum genelinde 2012 ve 2013 yıllarında özellikle ilçelerimize bağlı hırsızlık nedeniyle hizmet verilemeyen toplam 93 köyümüze yeniden haberleşme hizmeti tesis edilerek halkımızın kullanımına sunuldu. Yapılan bu yatırımlar ile haberleşmede köy-şehir ayrımı ortadan kaldırılarak telefon ve geniş bant internet hizmeti gerçekleştirildi.” dedi.

KÖY MUHTARINDAN TEŞEKKÜR

Taşağıl köyü Muhtarı Hüseyin Karip, Türk Telekom sayesinde köyde yaşayan herkesin yeniden iletişim imkanına kavuştuğunu kaydederek Türk Telekom çalışanlarına teşekkür ettiklerini söyledi. Karip, “'Köyümüzde 38 hane bulunuyor. Köyde herkes dışarıdaki akrabalarını aramaya başladı. Kurulan fiber optik sayesinde telefonlarımız çalışmaya başladı. Özellikle kadınlar tarafından telefon büyük ilgi görüyor. Köydeki kadınlar bu sayede çok mutlular Türk Telekom Doğu 1. Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.'' diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 12.09.2013 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2013-09-12 11:08:32

hayırlı olsun