KENT MERKEZİYLE İLÇELERİN ENTEGRASYONU SAĞLAYACAĞIZ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasası ile birlikte kent merkeziyle ilçelerin entegrasyonunu sağlayacaklarını söyledi.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 13:05
KENT MERKEZİYLE İLÇELERİN ENTEGRASYONU SAĞLAYACAĞIZ
Başkan Küçükler, ilçe gezilerine devam ediyor. 2014 yılında hayata geçecek olan Büyükşehir Yasası’nı ilçe ilçe gezerek vatandaşlara anlatan Başkan Küçükler, bu kez de Tekman’a çıkarma yaptı. Küçükler ilk olarak Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan’ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Yıldırım, AK Parti Tekman İlçe Başkanı Taner Özer ve Erzurum Barosu avukatlarından Abdurrahim Fırat’ın eşlik ettiği gezide Başkan Küçükler, esnafı gezerek, ilçe sakinlerinin problemlerini dinledi. AK Parti Tekman İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret eden Başkan Küçükler, Gazeteci-Yazar M. Talat Uzunyaylalı’nın hazırlayıp sunduğu Tekman Oturumu’na katıldı. Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan’ın da katıldığı programda ilçede yapılan hizmetler değerlendirildi, sorunlar masaya yatırıldı. Başkan Doğan, programda yaptığı konuşmada, kurumu 3.5 milyonluk bir borçla devraldığını ifade ederek, “2004 yılında kurumu 3.5 milyonluk bir borçla devraldık. Şimdiye kadar 15 kilometrelik kanalizasyon çalışmamız oldu. Şuana kadar 160 bin metrekare kilit parke taşı döşedik. İmarı belediyenin imkânlarıyla yaptık. İlçemiz Erzurum’a doğru genişliyor” diye konuştu.

“Yol sorunu çözülmeli”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan yol probleminin biran evvel çözümlenmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Küçükler, şöyle dedi: “İlçelerimizin eksiklikleri nedir, bu mantıkla hareket ederek gezilerimize devam ediyoruz. İlçelerimizin problemlerini yerinde müşahede ediyoruz. Bir tarafta belediyelerden mevcut doneleri alıyoruz, bir taraftan da sorunları yerinde görme imkânı buluyoruz. Tekman güzel bir ilçemiz. İlçelerimizin kent merkeziyle olan entegrasyonunu kurarak, sorumluluk sahamızın potansiyelini en güzel şekilde değerlendireceğiz. Tekman-Erzurum yolunun biran önce bitmesi lazım. Algı olarak burası çok uzak bir ilçe olarak geliyor. İlçemiz Palandöken Dağı’nın hemen arkasında… Yol olmadan hiçbir şey olmuyor. Yolun çok hızlı bir şekilde bitmesi lazım. Hükümetimiz döneminde buraya para harcandı. Yıllar önce teknoloji dikkate alınarak bu yolun planlaması yapıldı. Bu yolun bitirilmesi lazım. Bu yol bitmeden Tekman’ı Erzurum ile buluşturamayız, ilçeyi tanıtamayız. İlçenin en büyük sıkıntısı yol sorunudur.”

“Eşit ve kaliteli hizmet”

Başkan Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçelere kaliteli ve eşit hizmetin verileceğini vurguladı. Başkan Küçükler, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni yasa ile birlikte Yakutiye ve Palandöken belediyelerimiz neyse Tekman belediyemiz de aynı statüde olacak. Biz, şehir merkezinde spor salonu ve kültür merkezi yaptık. Şehirde ne yapıyorsak Tekman’da, Horasan’da kısacası diğer ilçelerimizde de modern projeler yapacağız. Eksikleri tamamlayacağız. İlk etapta işin acil boyutu olarak içme suyu, kanalizasyon sistemi, atık su arıtma tesisi gibi çok acil olan konulara bakacağız. Yasa sayesinde hizmeti alamayan ve hizmete susayan bölgelerin eksiklikleri giderilecek.”

Program sonrası ilçe halkıyla birlikte iftarını açan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ardından ilçe merkezinde düzenlenen Ramazan ayı etkinliğini izledi.

Unutulmaz bir akşam

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede düzenlenen Ramazan ayı etkinliğinde Tekmanlılar unutulmaz bir gece yaşadı. Ramazan ayına özel olarak tasarlanan eğlence programına yoğun ilgi gösteren ilçe sakinleri, Nasreddin Hoca’nın fıkralarıyla güldü, müzik ziyafetiyle coştu. Kavuklu ve Pişekâr`ın düzenlediği Evet-Hayır Yarışması ile renklenen gecede akrobasi grubu gösteri yaptı. Türk Halk Müziği sanatçıları Selami Durmuş, Erdal Beyazgül ve Şair Ahmet Coşkun’un sahne aldığı gecede Tekmanlılar, kendilerine bu imkânı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e teşekkür etti.

Editör

Son Güncelleme: 29.07.2013 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.