KARAÇOBAN’DA UZMAN DOKTOR SIKINTISI

Erzurum’un Karaçoban İlçesi’nde hizmet veren İlçe Devlet Hastanesi’nde çocuk ve genel cerrahi uzmanı bulunmaması vatandaşları zor durumda bırakıyor.

03 Ağustos 2013 Cumartesi 16:03
KARAÇOBAN’DA UZMAN DOKTOR SIKINTISI
2005 yılından beri hizmet veren 20 yataklı hastanede uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor. Erzurum’un en uzak ilçelerinden biri olan Karaçoban’da devlet hastanesinde özellikle Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve Genel Cerrahi Uzmanı bulunmadığından dolayı hastalar Hınıs İlçesine ve Erzurum’a sevk ediliyor. Vatandaşlar uzman doktor bulunmadığı için çoğu zamanda özel araç tutarak 180 kilometre uzaklıktaki Erzurum’a gitmek zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

Karaçoban Devlet Hastanesinin bölgede Malazgirt, Bulanık ve Karayazı ilçelerinden gelen hastalara da hizmet verdiğini anlatan vatandaşlar. Yaşanan uzman doktor sıkıntısının bir an önce giderilmesi konusunda yetkililere çağrı da bulundular. Vatandaşlar ilçeyi ziyaret eden milletvekillerine de yaşanan doktor sıkıntısını aktardıklarını ve çözüm beklediklerini ifade ettiler.

Öte yandan ilçede hizmet veren 112 acil servis merkezinde tek bir ambulans bulunduğu ve ihtiyaç halinde çevre ilçelerden ambulans talep edildiği veya özel araçlarla hasta sevki yapıldığını kaydedildi.

Editör

Son Güncelleme: 03.08.2013 16:04
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKaraçobanDoktor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.