İSTİKLAL MARŞI ÖZGÜN BİR ŞİİRDİR, BİR BENZERİ DAHA YOKTUR

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, İstiklal Marşı’nın özgün bir şiir olduğunu ve bir benzerinin olmadığını söyledi.

12 Mart 2013 Salı 18:15
İSTİKLAL MARŞI ÖZGÜN BİR ŞİİRDİR, BİR BENZERİ DAHA YOKTUR
Şimşek, Kültür ve Gösteri Merkezi’nde Rektörlük tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü” nedeniyle verdiği konferansta, Akif’in şahsiyeti, sanatı, Safahat adlı eseri ve İstiklal Marşı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Bugün her günden daha fazla Akif’i anlamaya ihtiyacımız” var diyen Şimşek, “O, Safahat adlı eseriyle, 100 yıldan beridir aramızda, bizimle konuşuyor. Onu okumak, anlamak, anlatmak kendimizi okumak anlamak ve anlatmak demektir” değerlendirmesini yaptı.

“Akif örnek bir insandı; o, bir karakter abidesiydi” diyen Şimşek, Akif’in yazıp millete armağan ettiği ve 12 Mart 1921’de TBMM’nde kabul edilen İstiklal Marşı’nın ise üstün bir edebi metin olduğunu ifade etti ve “İstiklal marşı özgün bir şiirdir; bir benzeri daha yoktur” değerlendirmesini yaptı.

Konferansı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, akademisyenler ve öğrenciler dinledi.

Editör

Son Güncelleme: 12.03.2013 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.