ERZURUM'DA MARKA ŞEHİRLER TOPLANTISI

Basın İlan Kurumu tarafından 'Marka Şehirler' ana başlığı altında düzenlenen ‘Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri’ Erzurum'da devam ediyor.

15 Kasım 2013 Cuma 14:33
ERZURUM'DA MARKA ŞEHİRLER TOPLANTISI
Medya ve iletişim dünyasının önde gelen isimlerinin tecrübelerini katılımcılarla paylaştığı program kapsamında Erzurum’a gelen ünlü gazeteciler, Erzurum Erkek Bar Ekibi'nin gösterisi ile karşılandı. Sunuculuğunu gazeteci yazar Ümit Aktan'ın yaptığı konferansın açılış konuşmasını Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay yaptı.

Atalay, konuşmasında, "Marka şehirleri dolaşıyoruz. Şimdi olimpiyat şehrindeyiz. Artık ulusal anlamda, basın anlamında Erzurum'u geliştirmek istiyoruz. İletişim Fakültesi öğrencilerine de bu konuda yardımcı olacağız. Erzurum'da yeni gazeteciler gördüm. 'Bunlar kim?' dedim. İşitme engelli kardeşlerimizmiş. Emniyet Müdürlüğü tarafından foto muhabiri olarak yetiştiriliyor. Engellilere engelli gözüyle bakıp bunları dört duvar arasına mahkum edenler, asıl engellilerdir. Bizim bu arkadaşlara destek olmamız gerekir. Ne yönetenler ne yönetilenler iyi bir haberden sonra ister yolsuzluk olsun ister farklı bir şey, hiçbir zaman bir şey söyleyemez. Şantaj, iftira ve yalan habere hayır, diyoruz. İnternetten sağdan soldan alıp yalan yanlış haber yapanlar hiçbir zaman gazeteci olamayacaktır. Erzurum Kongresi'yle bu ülke kurtuldu. Bu şehir, yörenin büyümesinde basın olmazsa olmazdır. Bu büyük şehri daha büyütmek için daha çok çalışmamız lazım" ifadelerini kullandı.



"MARKA ŞEHİRLER HER YERE YAKIŞMIŞTIR AMA ERZURUM'A BİR BAŞKA YAKIŞMIŞTIR"

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise, "Marka şehirler her yere yakışmıştır ama Erzurum'a bir başka yakışmıştır. Erzurum marka bir şehirdir. Basınımız şehrin marka olduğunu gösterdi." dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, ünlü gazeteci-yazarların tecrübelerinin öğrenciler için iyi olacağını belirtti.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ise böyle bir toplantıya Erzurum’da ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Konferansın öğleden sonraki bölümü; Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Ümit Aktan, Ergun Hiçyılmaz, Prof.Dr. Metin Kazancı, Ekrem Kızıltaş, Serkan Kalemciler'in konuşmalarıyla devam edecek.

Öte yandan Erzurum Emniyet Müdürlüğünce işitme engellilere yönelik fotoğrafçılık kursuna katılan öğrenciler de konferansa katıldı. BİK Başkanı, söz konusu projenin önemine işaret ederek “Bu arkadaşlarımızı da inşallah basın çalışanlarımız arasında görebiliriz” dedi.


Editör

Son Güncelleme: 15.11.2013 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.