ERGİAD'DAN İŞ KÖPRÜSÜ

Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği (ERGİAD) Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) ve TOKAN firmalarının ortaklaşa organize ettiği İş köprüsü toplantısı Erzurum’da yapıldı.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 13:21
ERGİAD'DAN İŞ KÖPRÜSÜ
Sınır Ticareti kapsamında Rusya, Gürcistan, K.Irak, Nahcivan, Azerbaycan ve İran’lı işadamlarının katılımıyla gerçekleştirilen "İş Köprüsü” programı DASİDEF Sektörel Komite Toplantısına katılım oldukça yoğun oldu.

Palandöken Kayak Merkezi’nde ki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, “Federasyon olarak bölgede bulunan iş adamları ile görüşüyoruz. Mobilya inşaat ve gıda sektörlerini toplantımızda görüşeceğiz. İler ki günlerde diğer sektörlerimizi bir araya getirerek gerekli değerlendirmelerde bulunacağız. Bu küçük çaplı hedefe odaklı toplantıların sonuç verdiğini göreceğiz. Bir diğer iş programı toplantısını da Eylül ayında Van’da yapmayı planlıyoruz. Oraya iş adamları gelecek ancak gelen iş adamları çok kalabalık olmayacak. İthalat ihracat yapabilecek kapasitesi olan oradan mal alabilecek 50 iş adamı bu konu hakkında çalışıyorlar. Biz 100 iş adamı düşünüyoruz ve Türk ve yabancı iş adamlarına Van’da hem stant açtıracağız hem de iş görüşmeleri yaptıracağız. Sınır ilişkilerimiz geliştirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

DASİDEF Başkanı Osman Dolar ise, “Şu an bölgemizde güzel gelişmeler var. Ülkemizde gördüğümüz güzel gelişmeler meyvelerini vermeye başladı. Doğu Anadolu Bölgesinde Hakkari’den Artvin’e Kars Ardahan Iğdır’a kadar yönetim kurullarımızda olan iş adamlarıyla görüşüyoruz. Herkes çok mutlu gelecekten çok umutluyuz. Bu güzel gelişmeleri bölgemiz adına ticari manada nasıl katma değer oluşturur bunu nasıl geliştiririz bunu görüşeceğimiz bir toplantı olacak” diye konuştu.

ERGİAD Başkanı Hasan Özdemir’de konuşmasında, “Türkiye’nin kazanması için çalışmamız gerekiyor. Şu an 14 ili kapsayan bir federasyonumuz var. Birbiriyle iyi geçinen komitelerle iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Bu toplantı mobilya inşaat ve gıda sektörlerini görüşüp iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. İyi sonuçlar aldıkça bütün sektörlerde başarılı olacağımızı kanıtlıyoruz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 13.05.2013 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.