ER-VAK’TAN ERMENİ İDDİALARINA KARŞI ERZURUM REFLEKSİ

Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1915 yılında uygulanan sevk ve iskân kanununun 100. yılı münasebetiyle Ermeni Diasporası tarafından 2015 yılı için hazırlanan eylem plânlarına dikkat çekmek, bu konuda bir direnç oluşturmak ve kamuoyunu bilgilendirmek düşüncesiyle Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından Âşık Emrah Kütüphanesi’nde bir sohbet toplantısı yapıldı.

26 Kasım 2013 Salı 11:55
ER-VAK’TAN ERMENİ İDDİALARINA KARŞI ERZURUM REFLEKSİ
Toplantıya konuşmacı olarak, “Azınlıklar ve milliyetçilik hareketleri” konusunda araştırmaları ile tanınan Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası Başkanlarından Prof. Dr. Kemal Çiçek katıldı.

Prof. Dr. Çiçek; “Ermeni tarafının uzun yıllardan beri ciddi bir şekilde lobi faaliyetlerinde bulunduğunu, asılsız iddialarla dünyayı etkilemeye çalıştıklarını anlatarak, bizim bu konuda yeterli bir politika izlemediğimizi, bu konuyu sivil toplum kuruluşlarına ve halka yeteri kadar yansıtamadığımızı” vurguladı.

Sevk ve iskân kanununun Doğu Anadolu’da emperyalist güçler tarafından kurulacak bir devlet yapılanmasını önlemek düşüncesiyle yapıldığını ve bu uygulama sırasında iddia edildiği gibi bir soykırımın yaşanmadığını, asıl soykırımın Erzurum ve bölgesinde Ermenilerin Türklere karşı yaptıklarını, ama bu konunun dünya kamuoyuna duyurulamadığını ifade etti.

Prof. Çiçek; “Ermeni tarafının başta Fransa olmak üzere bazı ülkelerde asılsız soykırım iddialarını yasallaştırmasına rağmen bu konunun kendilerine fazla bir avantaj sağlamadığını tespit ettiklerini, bundan sonra Türkiye içerisinde konuyla ilgili taraftar bir gurup oluşturmak için çaba gösterdiklerine” dikkat çekti.

Soru cevap şeklinde devam eden sohbet toplantısından sonra Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel tarafından Prof. Dr. Kemal Çiçek’e Erzurum hatırası bir hediye takdim edildi.

Er-vak Başkanı Erdal Güzel bu konuyla ilgili çalışmalarının süreceğini ve tüm yurttaki Erzurumlularla ortak hareket edilerek 2015 yılı için stratejiler oluşturacaklarını ifade etti.

Editör

Son Güncelleme: 26.11.2013 12:03
Anahtar Kelimeler:
ErzurumErdal GüzelErak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.