ENGELLİ GENÇLER HAYALLERİNİ RESMETTİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Grup Kardelen” tarafından hazırlanan “Engelsiz Renkler Projesi” kapsamında 20 genç, ilk kez ellerine aldıkları fırçalarla hayallerini resmetti.

08 Mart 2013 Cuma 13:05
ENGELLİ GENÇLER HAYALLERİNİ RESMETTİ
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı ve Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi’nin katkılarıyla Grup Kardelen üyeleri tarafından “Engelsiz Renkler Projesi” hazırlandı. Proje kapsamında Palandöken Gençlik Merkezi'nde bir araya gelen zihinsel ve fiziksel engelli 20 genç, ilk kez hayallerini resmetme fırsatı buldu. Daha önce hiç resim yapmayan gençler, ellerine aldıkları fırça ve boyalarla hayallerini tuvallere çizdiler.

Proje Koordinatörü Merve Üçok, “Engelsiz Renkler Projemiz kapsamında 20 engelli gence resim kursu başlattık. Hayallerini çiziyorlar. Ayrıca Erzurumlu olmalarına rağmen hiç kentin tarihi, kültürel mekanlarını gezme imkanı bulamayan bu arkadaşlarımızı gezdireceğiz. Engelleri aşmaları için, topluma tutunmaları için yardımcı olacağız” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 08.03.2013 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.