DOKTORA “YAVŞAK" HAKARETİNE 1 YIL 2 AY

Erzurum’da başhekim yardımcısına yakınına ait raporu vermediği için "Canımı sıkma yavşak" diye hakaret eden şahıs, 1 yıl 2 ay hapis ve 600 TL adli para cezasına çarptırıldı.

13 Temmuz 2013 Cumartesi 12:54
DOKTORA “YAVŞAK
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, kayınbiraderinin eşine ait doğum raporunu almak için Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'ne giden Uğur S.'ye yetkili olmadığı gerekçesiyle rapor verilmedi. Bunun üzerine Uğur S., Başhekim Yardımcısı M.S.'nin odasına girerek, "Canımı sıkma yavşak, seninle görüşeceğiz" diye hakaret etti. Doktor M.S.'nin şikayeti üzerine Uğur S. hakkında Sulh Ceza Mahkemesi’nde 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Olay günü Uğur S.'den şikayetçi olan Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekim Yardımcısı M.S. ifadesinde, "Anne veya babası dışında birinci derecede yakını olmayan kişilere hasta raporunu verme yetkimiz yok. Olay günü makama gelen hasta yakını, ‘Canımı sıkma, ver o raporu yavşak’ şeklinde ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Şikayetçiyim" dedi.
 
Uğur S. ise mahkemede verdiği ifadede, "Doğum raporunu almak üzere doktor beyin odasına gittim. Doğum iznine ayrılması için raporu almam gerektiğini ifade ettim. Doktor bey raporu vermeyeceğini ve bana 'Sen ne kalın kafalısın, laftan anlamıyor musun, çık odadan dışarı' diyerek kovdu. O an sinirlendim, ne konuştuğumu bilmiyorum" dedi.
 
Sulh Ceza Mahkemesi, hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılan hasta yakını Uğur S.'yi TCK’nın 125-3 maddesi kapsamında onur ve saygınlığını rencide edecek şekilde "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 1 yıl 2 ay hapis, günlüğü 20 TL'den 600 TL de adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, verilen hüküm cezasını Uğur S.'nin sabıkasız oluşunu dikkate alarak 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek erteledi.

Editör

Son Güncelleme: 13.07.2013 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.