DAĞA ÇIKMA, İZCİ OL

Türkiye İzcilik Federasyonu Genel Başkanı Hasan Subaşı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaptığı projelerle polise taş atan ve dağa çıkan çocuk ve gençleri, ülke ve milletini seven bir birey haline getirdi.

30 Aralık 2012 Pazar 16:55
DAĞA ÇIKMA, İZCİ OL

Cengiz DURULAR'ın haberi

Yaklaşık 8 yıldır Türkiye İzcilik Federasyonu’nun (TİF) Genel Başkanlığını yürüten Hasan Subaşı, ülkenin 30 yıldır süren terör sorununa uyguladığı projelerle çözüm sunuyor. ‘Kardeşiz Projesi’ni Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde uygulayan Subaşı, Batman’da terör eylemlerine katılan, polise taş atan, dağa çıkan ve kandırılan çocuk ve gençleri topluma kazandırdı. Kentteki 2 bin 500 çocuğa ülke ve vatan sevgisini aşılayan Subaşı’nın gayretleriyle Batman, Güneydoğu’da polise taş atmayan çocuklara sahip bir il olarak anılmaya başlandı. Bu gayreti sonucu terör örgütü PKK’nın hedefine giren TİF Genel Başkanı Hasan Subaşı, ‘Dağa çıkma izci ol’ sloganıyla kandırılmış çocuk ve gençlere milli şuur bilincini aşılıyor. İzcilik faaliyetlerinde dil, din ve ırk gibi hiçbir konuda ayrım yapmadıklarını ifade eden Subaşı, “Biz yaptığımız faaliyetlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan ve kamplarımıza katılan çocukları diğerlerinden ayırt etmiyoruz. Diğerlerinden bir farklarının olmadığını yaşatarak gösteriyoruz. Yaşayarak öğrendikleri bilgileri kentlerine geri döndüklerinde toplumda daha farklı bir birey haline geliyorlar” dedi.

 

Kandırılmış çocuklara doğru yolu gösterdi

TİF Genel Başkanı Hasan Subaşı, kandırılmış Doğu ve Güneydoğulu çocuklarla sürekli konuştuklarını belirterek, onları doğru yola gitmeleri yönünde uyardıklarını bildirdi.

Subaşı, şöyle devam etti:

“Çocuk ve gençler kolay yönlendirilebilir. Çocuklar ve gençler gerçeği gördükleri zaman onları yanlış yönlendirenlere düşman oluyorlar. Biz Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki çocuk ve gençleri akranlarıyla buluşturduğumuzda aslında onlara bu toprağın gerçek sahipleri olduklarını gösteriyoruz. Ayrıma gerek olmaksızın insanların bir arada yaşayabileceklerini anlatıyoruz. Çanakkale Şehitlikleri’nde İstanbul ile Diyarbakırlı’nın, Erzurum ile Siirtli’nin yan yana uyuduğunu aynı ekmeği paylaştığını gördük. Bunun yarışmasını yapıyorlar İstanbul ile Şırnaklı yan yana uyur mu diye. Böyle olunca çocuklar ve gençler kandırıldıklarını çok iyi anlıyorlar. Döndükleri zaman artık emniyet güçlerine taş atmıyorlar. Onları kandıracak olan insanlara da inanmıyorlar. Bu da izciliğin etkisini gösteriyor.”

 

“Çocuklar macera için dağa çıkıyor”

Subaşı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çocukların macera için dağa çıktığını söyledi. Subaşı, “Terör örgütünün bizlerden rahatsız olması bizim açımızdan sevindirici bir gelişmedir. Çocuk macera ve oyun ister. İzcilik içinde bu macera ve oyunu zarar görmeden rahat bir şekilde yaşayabiliyor çocuklar. Dağa çıkacaklarsa bizlerle çıkıyorlar. Atış yapacaklarsa bizle yapıyorlar. Ok atıyorlar, yüzüyorlar. Her türlü macera faaliyetini izciliğin içinde bulabiliyor çocuklarımız. Yaptığımız faaliyetlerde terör örgütü tarafından kandırılmış çocuklarımızın çok kısa süre içerisinde gerçeği görüp ‘Ben niye kandım’ diye kendi kendilerine vahlandıklarını çok gördük. Birçoğu macera için bu işe kalkışıyor. İzcilik maceranın yeridir” diye konuştu.

 

“Terör örgütü izci faaliyetlerinden rahatsız”

Terör örgütünün izcilik faaliyetlerinden rahatsız olduğunu belirten Subaşı, “Rahatsız olduklarını çeşitli vesilelerle görüyoruz. Batman’da 2 bin 500 çocuğumuzu izci yaptık. Güneydoğu’da emniyet güçlerine taş atmayan tek il oldu Batman. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Valiliğimiz bu konunun izci faaliyetleriyle sona erdiğini bize iletti. Polise taş atanlar bize gelsinler. Dağa çıkmasınlar gelip izci olsunlar” şeklinde konuştu.  

Editör

Son Güncelleme: 30.12.2012 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
b.emeç 2013-01-01 11:00:22

türk insanıyla dalga geçiyorlar. çözüm diye sundukları şeylere bakarmısın. adam dağa keyfinden çıkmıyor. dağdakilerde keyfinden dağda değiller. benim vatanımda, bayrağımda, milletimde gözü olan bu canilere diyorlar ki izci ol. çok komik