CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERLE KUTLANDI

Erzurum’da Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

30 Ekim 2015 Cuma 09:22
CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERLE KUTLANDI
Erzurum’da Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı. 

Törenler öncesinde Vali Dr. Ahmet Altıparmak, makamında tebrikleri kabul etti. Hastaneler Caddesi’nde geçit törenlerine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandandaşlar katıldı. Tören Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in vatandaşları selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okundu. Vatandaşların bayramı kutlayan Vali Dr. Ahmet Altıparmak yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. Cumhuriyeti korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir. Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi; “Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk milleti dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele, gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın marşları ile devam eden törende folklör ekibinin bar gösterisi sunuldu. Daha sonra vatandaşların alkışları eşliğinde, askeri geçit töreninin yapılmasından sonra tören sona erdi. 

Editör

Son Güncelleme: 30.10.2015 09:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.