ÇOCUKLA ÇOCUK OLDULAR

Aziziye Belediyesi ile Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi tarafından düzenlenen 'Dedenle Aşık Atar mısın' şenliğinde duygulu anlar yaşandı.

24 Mayıs 2013 Cuma 12:24
ÇOCUKLA ÇOCUK OLDULAR
Erzurum merkez Aziziye Belediyesi ile Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi tarafından düzenlenen 'Dedenle Aşık Atar mısın' şenliklerine katılanlar duygulu anlar yaşadı. Birçok dede, baba ve çocuk, el ele tutarak geldikleri şenliklerde saatlerce oyun oynadı.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Atletizm Pisti'nde bu yıl ikincisi düzenlenen şenlikte, unutulmaya yüz tutan 25 çocuk oyunu yeniden canlandırıldı. Şenliğe katılanlar; çember çevirme, seksek, dokuz taş, bilye, cüz, ip atlama, beş taş, çelik-çomak, dama, uzun eşek ve topaç gibi oyunları oynadı. Şenlikte büyükler de tüm oyunlara katılarak çocukluklarına geri döndü. Davetlilere Spor Lisesi öğrencileri tarafından buğdaydan yapılan kavurga ikram edildi.
 
Aziziye Belediye Başkanı AK Parti'li Fatih Cengiz, çocukların büyükleriyle oynadığı oyunları büyük bir zevkle izlediğini söyledi. Cengiz, "Nostaljik oyunları yeni nesille buluşturuyoruz. Gelişen teknoloji ile birlikte çocukların oyun türleri de değişiyor. Ne yazık ki artık çocuklar bilgisayar başında hiç hareket etmeden vakit harcamakta. Bu da bizi üzüyor. Çünkü bunlar çocukların sosyalleşmesini engelliyor. Bu oyunlarda sanal dostluk yok. Burada tamamen gerçek dostluk var. Bir etkileşim, sosyalleşme var. Biz de tabii anılarımıza gidiyoruz. Çocukluğumuza iniyoruz. Gereçkten çocuklar çok mutlu. Bir şeyi paylaşıyorlar. Bir takım oluşturuyorlar. Bunun sonucunda kazanmayı ve kaybetmeyi öğreniyorlar. Bu oyunlar oynanırken ciddi hareketler gerekiyor. Çocuklar saatlerce hareket halinde. Bir saniye bile durmuyorlar. Bu hareketlilik mutlaka obeziteyle mücadeleye de katkıda bulunuyor" dedi.
 
Suat Burak ise böyle bir etkinlik düzenlendiğini duyunca torunu ile birlikte şenliklere katıldığını ifade etti. Burak, "Geleneksel çocuk oyunlarını torunlarımla oynayınca eski günlerime döndüm. Çocukluğuma inince dizlerimin ağrısını unuttum. Günümüzde unutulmaya yüz tutan oyunlarla birlikte bizler de canlandık. Torunumla aşık, bilye, topaç ve papil oynadım. Zaman zaman çocukluğumda arkadaşlarımla oynadıklarım aklıma gelince duygulandım" diye konuştu.
 
Şenliklere okuldaki sınıf arkadaşları ile birlikte katıldığını söyleyen 19 Mayıs İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Ayşe Mızrak, "Apartmanda oturduğumuz için dışarıda arkadaşlarla oynayamıyorum. Oyun oynadığım zaman tek arkadaşım bilgisayar. Ama burada yeni arkadaşlar edindim. Çok güzel saatler geçirdim. Babam ve dedelerimizin oynadıkları oyunlar çok güzelmiş. Onlar bizden şanslıymış" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 24.05.2013 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.