BUZAĞILAR SOĞUK HAVALARDAN MONTLA KORUNUYOR

Erzurum'un Narman ilçesinde bir çiftçi, yeni doğan buzağılarının kışın soğuk havalarda üşümemesi için mont veya kazak giydirerek soğuktan korumaya çalışıyor.

08 Şubat 2011 Salı 12:10
BUZAĞILAR SOĞUK HAVALARDAN MONTLA KORUNUYOR
Narman ilçesinde hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan Emrah Kısa isimli vatandaş, yeni doğan buzağılarını soğuktan korumak için ilginç ve pratik bir çözüm buldu. Narman ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Kısa, kışın soğuk havalarda doğan buzağılara mont veya kazak giyindirerek soğuktan koruduğunu söyledi. Bazı vatandaşların ahırlarında soba yaktığını ancak hayvan sahiplerinin sürekli ahırda beklemedikleri için yangın tehlikesi olabileceğini düşündüklerini anlatan Kısa, yeni doğan buzağıları mont veya kazak giyindirerek soğuktan korumanın daha pratik bir çözüm olduğunu ifade etti. Kısa, "Bizler geçimimizi hayvancılık yaparak sağlayan çiftçileriz. Yetkililer büyükbaş hayvanların eksi 40 dereceye kadar soğuğa dayanıklı hayvanlar olduklarını söyleseler de yeni doğan buzağıların soğuktan korunmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.
Uzun yıllardır hayvancılık yaptığını belirten Kısa, havalar ısınıncaya kadar yeni doğan buzağıları aynı yöntemle korumaya devam edeceklerini, bu yöntemin hem daha pratik hem de hayvanlara zarar vermediği için uyguladığını söyledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.