BRONZ RÖLYEF YENİDEN YAPILDI

Erzurum tarihinde önemli bir yere sahip olan, çok sayıda insanın ziyaret ettiği Aziziye Tabyası’nda çalınan bronz rölyefin yerine yenisini monte edildi.

08 Temmuz 2013 Pazartesi 17:37
BRONZ RÖLYEF YENİDEN YAPILDI
Erzurum Valiliği’nin talebi üzerine Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü elemanları tarafından yapılan yeni rölyefin bir yıllık bir çalışma sonucu ortaya çıktığı belirtildi. 

Aziziye Tabyası’ndaki Aziziye Anıtı’nın arkasında bulunan rölyeflerden birisi, geçtiğimiz yıl çalınmıştı. Rölyefin çalındığı haberi kamuoyunda nefretle karşılanırken, yeniye yenisini yaptırmak amacıyla da harekete geçilmişti. Çalınan bronz rölyefin bir benzerinin yapımı geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü hocaları tarafından yerine monte edildi.

Bu arada diğer rölyeflerin de temizliği yapıldı ve göz alıcı hale getirildi.

Editör

Son Güncelleme: 08.07.2013 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.