BİRBİRLERİNE SARILARAK KURTULDULAR

Van'da meydana gelen depremde enkaz altında kalan 3 kardeş birbirlerine sarılarak 5 katlı binanın enkazından 14 saat sonra sağ olarak kurtulmayı başardı.

01 Kasım 2011 Salı 14:29
BİRBİRLERİNE SARILARAK KURTULDULAR
Van'da 10 gün önce meydana gelen depremin ardından enkaz altından çıkarılan 3 kardeş, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çilingir kardeşler 5 katlı binanın 1. katındaki evlerinde oyun oynarken yakalandıkları depremde enkaz altında kaldılar. Göçük altında kalan üç kardeş, 14 saat boyunca el ele tutuşarak kurtarılmayı bekledi. Sevgim Damla (8), Selcan Yağmur (13) ve Halil Furkan Çilingir (14), göçük altında kaldıkları süre içerisinde yan yana birbirlerinin ellerini sıkıca
tutup kurtarılmayı beklediler. Kaçmaya çalışan kardeşler, salona doğru yöneldikleri sırada bina çöktü. Göçük altında üst üste düşen Çilingir kardeşler, el ele tutuşup dua etmeye başladılar. 14 saat süren arama kurtarma çalışması sonrası göçük altından yaralı çıkarılan kardeşler, enkaz altındaki 14 saati anlattılar.
Yıkılan binanın enkazı altında sıkışan Çilingir kardeşlerden Selcan Yağmur, deprem anında evde yalnız olduklarını anne ve babasının işte olduğunu söyleyerek o anda kaçmaya çalıştıklarını, kapıya yaklaştıklarında binanın çökmeye başladığını söyledi. Selcan, elinden tutarak hayatını kurtarmaya çalıştığı 8 yaşındaki kardeşi Sevgim'in üzerine yatarak düşen taşlardan korumaya çalıştığını dile getirdi.
Göçük altında kaldıklarında çenesine düşen bir taşla konuşamaz hale geldiğini söyleyen Selcan Yağmur, "Kardeşimi sakinleştirmeye çalıştım sürekli konuştuk birbirimizle abim ayağının koptuğunu söyleyerek ağlıyordu, yukarıdan sesler geliyordu bağırmaya çalışıyorduk ama sesimiz çıkmıyordu" diye konuştu.
Küçük Sevgim ise enkaz altında kaldıklarında çok korktuğunu, ablasının ve abisinin konuşmalarını dinlediğini dile getirdi. En büyük kardeş Halil Furkan da göçük altındayken kardeşlerini kurtarmak için elleriyle enkazı kazmaya çalıştığını anlattı. Başarılı olamadığını söyleyen Halil Furkan Çilingir, "Ayağımı hissetmiyordum ellerimle enkazı kazmaya çalıştım ellerim kanamaya başladı, kardeşlerim ağlıyordu onlarla konuşmaya çalışıyordum" diye konuştu.

ANNE VE BABA EVLERİNİN YIKILDIĞINI İŞ YERLERİNDE ÖĞRENDİ
Özel sektörde işçi olarak çalışan anne Canan Çilingir ve baba Murat Çilingir depreme çalıştıkları iş yerinde yakalandı, bulundukları binalardan kaçarak kurtulan anne ve baba koşarak evde bulunan çocuklarının yanına gitti. Anne Canan Çilingir eve vardığında yıkılan evi görünce yıkıldığını söyleyerek çocuklarını enkazda aramaya başladığını dile getirdi. Saatlerce enkazda çocuklarını arayan anne Canan, o anlarda ağlayarak çocuklarının isimlerini sayıkladığını dile getirdi. Kurtarma ekiplerinin enkazdan
çocuklarını canlı çıkarıldığını görünce sevinç çığlıkları attığını söyleyen Anne, "Allah yavrularımı bana bağışladı" dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.