BAŞKAN CENGİZ, ÖĞRENCİ YURDUNDA GENÇLERLE BULUŞTU

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesinde öğrenci yurtları önemli yer tutmaktadır.” dedi.

17 Şubat 2013 Pazar 13:43
BAŞKAN CENGİZ, ÖĞRENCİ YURDUNDA GENÇLERLE BULUŞTU
Özel Dadaşkent Öğrenci Yurdu’nda, üniversiteye hazırlanan öğrencilerle bir araya gelen Başkan Cengiz, gençlerle sohbet etti, öğle yemeği yedi.

Yarınların emanet edileceği, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendisini yetiştiren, çevresine ışık saçan bir gençliğin yetişmesinde yurtların önemli bir misyon üstlendiğini dile getiren Başkan Cengiz, “Buradaki gönül eri eğitmenler, gençlere bir aile sıcaklığında hizmet sunmaktadırlar. Gençlere düşen görev, çalışarak, emek sarfederek, bir yerlere gelmek, ülke yönetiminde söz sahibi olmaktır. Türkiye son on yılda bambaşka bir çizgide ilerliyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki ak kadrolarla Türkiye Cumhuriyeti bir noktaya taşındı. Bu noktanın ham maddesini yetişmiş insan kaynağı oluşturmaktadır. Gençlerin kendilerini yetiştirmeleri çok önemlidir. Bu yurtlarda sunulan imkanlarla, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetişecek ve yarın ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaklardır. Başbakanımız da, hükümetimizde, bu misyonun bir neferi olan, bunun büyük onur ve gururunu yaşayan bizler de bu gençliğe güveniyoruz.” diye konuştu.

BAŞKAN CENGİZ’DEN GENÇLERE TAVSİYELER

Yurtların öğrenciler için büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Cengiz, öğrencilerin temel amaçlarının başarıya odaklanma olması gerektiğini ve her bakımdan iyi yetişmeleri için azami çaba sarfedildiğini vurguladı.

Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek gençlerin yetiştiğinin altını çizen Başkan Cengiz, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesine vesile olan hayır kurumlarımız var. Biz de bu yurtlarda eğitim alarak, üniversiteyi bitirdik. Buralar çok önemli müesseseler. Türkiye artık bambaşka bir ülke konumuna geldi. Burada çok ciddi yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç var. Tabi sizler gibi manevi değerlerle ve üniversite eğitimiyle yetişmiş pırlanta gibi gençlerin, ülke yönetiminde yer alması çok önemli. Sizlere düşen görev gece gündüz derslerinize çalışmak. Bu tür güzel ve manevi anlamda dopdolu ortamlarda yetişen sizlerin aşamayacağınız engel yoktur. Halkın içinde çıkmış, halkını seven, halkın değerlerine saygılı, aynı amaç ve hedef doğrultusunda çalışan insanların ülke yönetiminde söz sahibi olması lazım. Gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Üstesinden gelinmeyecek bir şey yok, sadece çalışan kazanıyor.” ifadeleriyle gençlere tavsiyelerde bulundu.

Aziziye Belediyesi’nin gençlere ayrı bir önem verdiğini de hatırlatan Başkan Cengiz, Dadaşkent Öğrenci Yurdu Müdürü Adnan Bakır ve eğitimcilere de teşekkür etti. Başkan Cengiz, öğrencilerle öğle yemeği yedikten sonra yurttan ayrıldı.

Editör

Son Güncelleme: 17.02.2013 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.