BAŞKAN CENGİZ MUHTARLARLA İSTİŞARE ETTİ

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Seçildikleri yerlerde hizmetlerin ve halkın yerel desteğinin sahibi olan muhtarlarımız, toplumsal kalkınmamızdan, güvenliğimizin sağlanmasına varıncaya kadar, vatandaş-devlet bütünleşmesinin esasını teşkil etmektedirler.” dedi.

26 Mart 2013 Salı 16:09
BAŞKAN CENGİZ MUHTARLARLA İSTİŞARE ETTİ
Bir süre önce yapılan kongreyle Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Aziziye Şube Başkanlığı’na seçilen Vahdettin Dadaşoğlu ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan Cengiz, muhtarlarla sohbet etti.
İlçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Cengiz, Dadaşkent ve Ilıca’daki 13 merkez mahalle ile 20 de mahalle statüsünde köy olmak üzere 33 mahalleye hizmet ürettiklerini ve belediye imkanlarını eşit bir şekilde ilçenin her köşesine hizmet olarak yaydıklarını kaydetti.

MAHALLİ İDARENİN EN MUAZZAM YAPI TAŞLARI MUHTARLARDIR

Muhtarların ifa ettikleri görevin farkında ve bilincinde olan bir yerel yönetici olarak, öncelikle mahalli idarenin en muazzam yapı taşlarından birinin muhtarlar olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Bir muhtarın, sınırları kanun dahilinde çizilmiş çok önemli görevleri bulunuyor. Muhtarlarımız, Anayasa tarafından koruma altına alınmış olan ‘eşitlik’ ilkesi gereğince vatandaşa yaklaşan, sorumlu bulundukları mahallerde veri kaynağı oluşturan; kısacası doğumundan ölümüne kadar vatandaşı ilgilendiren her işte düzeni sağlayan kişilerdir. Köy, mahalle ya da bucak, her ne olursa olsun yaşadıkları bölgelerin en güvenilir kişileri olan ve bu bağlamda desteklenip görevlendirilen muhtarlarımız, taşıdıkları sorumluluklar bilincindedirler. Vatandaşa hizmet için koşturan ve benim yüreğimdeki tanımıyla; “gönüllü hizmet erleri” olan muhtarlarımız, devletin, en ücra köşelerine bile uzanan kolları ve elleri olmuşlardır.” diye konuştu.

AZİZİYE’NİN ÇEHRESİNİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRİYORUZ

“Aziziye Belediyesi olarak muradımız hiçbir zaman günü kurtarmak olmamıştır, olmayacaktır” diyen Başkan Fatih Cengiz, “Biz, ‘Her şey Aziziye İçin’ diyerek sıvadığımız kollarımızı, ilçe halkımızın da kollarıyla birleştirerek, güçlü bir hizmet kervanı oluşturduk. Bu kervanın gözcüleri ve kolcuları ise, kuşkusuz, değerli yol arkadaşlarımız olan muhtarlarımız olmuştur. Vatandaşla iletişimin sağlanmasında, sorunların hızlı bir biçimde kalıcı çözümlere kavuşturulmasında ve yeni hizmet projelerinin üretilmesinde, ellerini tutarak destek istediğimiz muhtarlarımız, Aziziye’nin yeniden şekillenmesi ve çehresinin değiştirilmesi noktasında bizim mesai arkadaşlarımız olmuşlardır. İlçemize yaptığımız her yatırımda, hizmet yolunda attığımız adımlarda halkımızın ve muhtarlarımızın emeği ve katkısı çok büyüktür. Aziziye ilçemizi, tabii ve doğal güzellikleriyle bir cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. İstişareye açık ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla, muhtarlarımızla el ele, gönül gönüle bu güzel ve şirin ilçemize hizmet üretiyoruz. Bizim başarılarımızın gurur payına en çok layık olanlar halkımız ve muhtarlarımızdır. Hizmet yolunda bizden desteklerini esirgemeyen muhtarlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyor, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Aziziye Şubesi’nin yeni yönetimine başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Cengiz, yeni yönetimin ilçedeki tüm muhtarları bir çatı altında toplayarak, eski yönetimle birlikte orta paydası ‘Aziziye’ olan bir güç birliği oluşturarak, istişareye dayalı bir yönetim sergileyeceğini ve ilçenin kalkınma ritminin yükselmesine katkı sunacağına yürekten inandığını sözlerine ekledi.

DADAŞOĞLU: AZİZİYE’Yİ BİRLİKTE GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Aziziye Şube Başkanı Vahdettin Dadaşoğlu ise, Başkan Cengiz’e nazik ziyareti için teşekkür ederek, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ilçemizin hak ettiği noktaya gelmesi için belediyemizle işbirliği içerisinde, istişare ederek çalışmaya devam edeceğiz. Kapısını ve yüreğini muhtarlara ve halka açmış yöneticilerimizle Aziziye daha iyi noktalara gelecektir. Bundan şüphemiz yok. Artık Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği olarak, kaymakamımız ve belediye başkanımızla sürekli istişare ederek ekip ruhu içerisinde ilçemizi daha iyi noktalara taşımak için çalışacağız.” şeklinde konuştu.Y)

Editör

Son Güncelleme: 26.03.2013 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.