AZİZİYE TABYALARINDA ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE İFTAR YEMEĞİ

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın kente atanmasıyla başlatılan Aziziye Tabyalarında şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği programının bu sene üçüncüsü gerçekleşti.

10 Temmuz 2015 Cuma 13:49
AZİZİYE TABYALARINDA ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE İFTAR YEMEĞİ
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın kente atanmasıyla başlatılan Aziziye Tabyalarında şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği programının bu sene üçüncüsü gerçekleşti. 

Vali Ahmet Altıparmak, '93 Harbi' olarak bilinen 1877 - 1878 Osmanlı- Rus Savaşında şehrin savunmasının yapıldığı, Nenehatun'un cesareti ile bütünleşen Aziziye Tabyasında şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi. Vali Altıparmak, destanların yazıldığı kahramanlıkların yaşandığı kutsal bir mekan olan Aziziye tabyalarında şehit yakınları ve gazilere bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar yemeğinin geleneksel hale geldiğini söyledi.

Aziziye Tabyasında düzenlenen iftar yemeğine Vali Ahmet Altıparmak, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Kentin düşmana karşı savunulması amacıyla Sultan Abdulaziz döneminde yaptırılan ve Osmanlı-Rus Savaşı sırasında çatışmalara sahne olan Aziziye Tabyasında üçüncü kez düzenlenen iftar programına Kuran okunması ile başlandı. İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün dua etmesinin ardından tabyalarda ezanın okunması ile oruçlar açıldı ve ilahiler okundu.

Erzurum'da yaptığı iftarlar içinde en büyük haz aldığı mekanın burası olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, "Bu mekana yöneldiğimiz zaman hissettiğim o duygu yoğunluğunu anlatamam. Bunun birçok nedeni var. Her şeyden önce şu basmış olduğumuz her bir karış toprakta yüzlerce, binlerce şehidimizin kanı var. Bu ayrı bir duygusallık veriyor. Mekan zaten son derece tarihi bir mekan ve bu özel mekanda siz Şehitlerimizin annesi, babası, eşi ve Gazilerimizle iftar yapıyoruz. Erzurum'un bir bütünü bir parçası her yıl bir şekilde burada bu tür faaliyetler yapılacaktır diye düşünüyorum. Buna sizlerde sahip çıkacaksınız bizler de bizden sonra gelenlerde" dedi.

İftar programının ardından şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenen Vali Altıparmak, onlarla bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.


Editör

Son Güncelleme: 10.07.2015 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.