AYTO HEYETİNDEN ETSO’YA ZİYARET

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, beraberindeki oda heyetiyle birlikte aralarında ‘Kardeş Oda Protokolu’ bulunan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret ederek istişarede bulundular.

06 Mart 2013 Çarşamba 18:26
AYTO HEYETİNDEN ETSO’YA ZİYARET
Bugün uçakla Erzurum’a gelen AYTO heyeti, ETSO’yu ziyaret ettiler. ETSO salonunda yapılan istişare toplantısında ilk olarak konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “AYTO ile yaptığımız protokol; ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemenin yanı sıra, kapsamlı projeler hazırlamayı, sanayi ve ticaretin yanında, ‘Ege’nin Efe’si ile Doğu’nun Dadaşı’ sloganıyla sosyo-kültürel faaliyetlerde de birlikte hareket etmeyi ve böylece diğer odalara rol model olmayı amaçlamaktır. Bu protokol ayrıca koordinasyon ve işbirliği anlamında her iki odaya fayda sağlamasını hedeflemektedir.” dedi.
Yücelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Daha önceden yaptığımız protokol, her iki oda, eğitim, iş geliştirme ve diğer oda işleriyle ilgili konularda teknik destek sunulması ve bilgilendirilmesi, gerektiğinde birimler arasında personellerin diğer odaya çalışma ziyaretinde bulunması, ilişkilerin verimli ve sürekli olmasını sağlamak için yılda en az bir defa ortak yönetim kurulu veya meclis toplantısı düzenlenmesi, bölgemizdeki tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına yönelik ortak etkinlikler /seminerler düzenlenmesi, yeni projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak ve uygun projelerde diğer odanın ortak olmasını sağlamak, ortak projelere imza atmak, uluslararası odalarla bağlantılar kurulmasında, uluslararası piyasa analizlerinin paylaşılmasında ortak faaliyetler ve çalışmalar yürütmek ve konularda ortak hareket edilmesinin sağlamak gibi çalışmaları öngörüyor”

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu’da, “Ticaret ve Sanayi Odaları bölgelerin, illerin menfaatleri için çaba gösteren kuruluşlardır. Odalar artık sadece ticarette değil, bulundukları illerin kültürel ve sosyal hayatlarının da önemli katkılar sağlıyor. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AYTO ve ETSO, Aydın ile Erzurum arasında bir köprü görevi yapmaktadır.” dedi.

Konuşmaların ardından oda yetkilileri karşılıklı olarak hediye takdiminde bulunarak kendi yörelerine ait ikramlarda bulundular.

Editör

Son Güncelleme: 06.03.2013 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.