ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDEN İKİ BİLİM ADAMI TDK BİLİM KURULU ÜYESİ SEÇİLDİ

Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz ile Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Funda Kara, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyeliğine seçildiler.

21 Şubat 2013 Perşembe 11:05
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDEN İKİ BİLİM ADAMI TDK BİLİM KURULU ÜYESİ SEÇİLDİ
PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ:

Cengiz Alyılmaz, 1966 tarihinde Kars`ta dünyaya geldi. 1986 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü`nden mezun oldu. Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü Türk Dili Anabilim Dalı`nda araştırma görevlisi oldu. 1988 yılında "Türk Dili Uzmanı"; 1994 yılında “Türk Dili Doktoru" unvanını kazandı. Cengiz Alyılmaz, 2006 yılında doçent, 2012 yılında ise profesör oldu.

Çok sayıda bilimsel makalesinin yanı sıra Cengiz Alyılmaz’ın bilimsel araştırma ve incelemeler sonucunda hazırlamış olduğu 26 kitabı bulunmaktadır.

Yaptığı bilimsel çalışmalar nedeniyle çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülü bulunan Alyılmaz, yürütmekte olduğu ulusal ve uluslararası nitelikli projeler hem de hazırladığı kitaplar, makaleler ve bildiriler sayesinde Türk dilinin, Türk edebiyatının Türk tarihinin, Türk kültür ve medeniyetinin eskiliğinin, gelişmişliğinin ve zenginliğinin ortaya çıkarılmasına önemli katkılarda bulunmaya devam etmektedir. Cengiz Alyılmaz, tarihî ve çağdaş bazı Türk lehçe ve şiveleriyle birlikte Fransızca bilmektedir.

DOÇ. DR. FUNDA KARA:

1973 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl buradaki yüksek lisans programına girdi. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1996 yılında Sait Faik’in Kısa Hikâyelerinde Söz Dizimi adlı teziyle yüksek lisansını, 2001 yılında da Namık Kemâl’in Mektuplarında Söz Dizimi adlı teziyle doktorasını tamamladı. 2012 yılında doçentlik unvanını aldı. Halen aynı bölümde görevine devam etmektedir.

Editör

Son Güncelleme: 21.02.2013 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.