AKSAK'TAN, ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Aksak, şehitliğin, Allah katındaki en yüksek mertebelerden birisi olduğunu ve şehitlerin ayetlerle övüldüğünü söyledi.

18 Mart 2013 Pazartesi 11:39
AKSAK'TAN, ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI
Şehitliğin, Allah katında en büyük mertebelerden biri olduğuna dikkat çeken Muhyettin Aksak, “Ne mutlu o şehitlerimize ki; “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilâkis onlar diridirler, fakat siz onu anlayamazsınız” ayetiyle Allah’ın övgüsüne mazhar olmuşlardır. Bir Müslümanın bundan daha büyük bir kazanç olabilir mi?” diye konuştu.

18 Mart Çanakkale Zaferinin büyük bir destan olduğunu vurgulayan Aksak, “Çanakkale Zaferini büyük bir destan yapan, dünyadaki her şeyden vazgeçerek; vatanı, milleti, mukaddesatı ve Allah Rızası için ölmeye koşan ve şehit olan vatan evlatlarıdır. Onların aziz hatıralarına sahip çıkmak ve bizlere bıraktıkları bu cennet vatanın bağımsızlığını korumak, bizden sonraki nesillere aktarmak vefa borcumuzdur” dedi.

Birinci Dünya ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu’da ocağı tutan her evin şehit verdiğini belirten Milletvekili Aksak, mesajını; “Anneler, bakmaya doyamadıkları evlatlarını cepheye Allah’a adanmış bir kurban gibi, “Git oğul, vatan kurtulacaksa sen de git. Ya şehit ol, ya gazi” diye öğüt vererek gönderdiler. İşte O, kınalı ana kuzuları Çanakkale’de olduğu gibi yedi cephede, 7 düvele canları pahasına geçit vermemiştir. Bugünde vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını esirgemeyerek, ruhlarını Allah’a teslim eden polisimiz ve askerimizde Çanakkale’de şehadet şerbeti içen şehitlerimiz gibi kahramandırlar. Toprağın bağrında isimsiz kahramanlar olarak yan yana yatan şehitlerimizi, rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları Şad, mekânları Cennet olsun” diyerek tamamladı.

Editör

Son Güncelleme: 18.03.2013 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.