AK PARTİ’DE ADAYLIK İÇİN İLK ŞART!

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşturulan üst kurul, milletvekili aday listelerine son şeklini vermek üzere çalışmaya başladı.

15 Eylül 2015 Salı 11:43
AK PARTİ’DE ADAYLIK İÇİN İLK ŞART!
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşturulan üst kurul, milletvekili aday listelerine son şeklini vermek üzere çalışmaya başladı.
Üst kurul bütün illeri tek tek masaya yatırarak listelere son şeklini verecek.
Parti yönetiminde olduğu gibi aday listelerinde de "tek irade vizyonu"na uygun isimler tercih edilecek.
AK Parti’de seçim öncesi gerçekleştirilen yenilenme sürecinin en önemli aşamasında Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) oluşturulması yer aldı.
Parti yönetiminde “ikili” görüntüyü ortadan kaldıracak ve partinin kuruluş ilkeleri çerçevesinde yenilenmesini öngören yapı, MKYK’da yer verilen isimlerle kendini gösterdi.
SON AŞAMA LİSTE
Kongrede hakim olan iradenin yansıdığı MKYK’dan sonra  MYK listesinde de partiyi, kuruluşundan iktidara taşıyan vizyonun içinde yer alan pek çok isim, etkin görevlere getirildi. MYK’nın oluşturulmasının ardından ise aday listelerinin belirlenme aşamasına geçildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, MYK’nın belirlenmesinin ardından seçim üst kuruluyla çalışmalara başladı. Dün gün boyu seçim çalışmalarında bulunmak üzere Genel Merkez’de mesai yaptı. Kongrenin ardından partinin Seçim İşleri, Teşkilat, Siyasi ve Hukuk İşleri, Basın ve Medya, Halkla İlişkilerden sorumlu genel başkan yardımcıları, SKM başkanı ile grup başkanvekillerinden oluşan üst kurul, yoğun bir mesaiye içine girdi. AK Parti’deki liste mesaisi, 18 Eylül’de milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslimine kadar yoğun şekilde devam edecek.
18 Eylül’e kadar “kesintisiz mesai” yapacak üst kurul, bütün illeri görüşerek listeye son şeklini verecek. Listeler üzerindeki çalışmalar kapsamında tüm iller ayrı ayrı masaya yatırılacak. Öncelikle bir önceki seçimlere göre  illerde yaşanan oy kaybı masaya yatırılacak. Daha sonra il ve ilçe başkanlarından alınacak değerlendirme ışığında listeden çıkarılacak aday belirlenecek. Daha sonra da bu adayın yerine kimin konulacağına bakılacak.
BÖLGEYE ÖZEL İLGİ
Öte yandan, aday listelerinde en büyük değişimin Doğu ve Güneydoğu illerinde olması bekleniyor. Bölgede yaşanan ciddi oy kaybının giderilmesi için  yerel potansiyeli yüksek kişilere listelerde yer verilecek.
Bu arada AK Parti’nin milletvekili aday tanıtım toplantısı 21 Eylül’de, Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak.

Editör

Son Güncelleme: 15.09.2015 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.