3 İLDEN 236 PROJE BAŞVURUSU

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma ajansı Proje Teklif Çağrısına çıktı. Mali Destek programına 3 ilden toplam 236 proje başvurusu yapıldı.

26 Ocak 2012 Perşembe 12:51
3 İLDEN 236 PROJE BAŞVURUSU
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında bugün KUDAKA Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda destek verilecek projeler açıklanacak.
Toplantıya Başkanlık yapan Vali Öztürk, İskoçya ve Kuzey İrlanda gezisini değerlendirerek “Diğer ülkeler az bulunan değerlerini tanıtmakta başarılı olurken bizim tanıtacak çok şeyimiz varken tanıtımda eksik kalıyoruz” dedi.
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan 12 kişilik bir ekiple yurt dışı gezisi düzenleyen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk “5 günlük gezinin içerisinde bölge şartlarına uygun ve turizmi ön plana çıkaran ülke olarak seçilen İskoçya ve Kuzey İrlanda’ya gittik. Dolayısı ile oralarda yaptığımız incelemeler ve değerlendirmelerde bulunduk.” dedi.
Öztürk değeri olan ve olmayan ülkelerin bile çeşitli hikayeler icad edip ülkelerinin tanıtımını yapabildiklerini söyledi. Öztürk, “Erzurum, Erzincan ve Bayburt gibi illerinin hem doğa güzellikleri hem kış hem de kültürel zenginliklerinin büyük olduğu yerlerin kolaylıkla bu imkanlardan yararlanabileceklerini hepimiz görmüş olduk” diye konuştu.
Yurt dışında önce bir imaj oluşturup sonra bu imaj üzerinden ülkenin turizmini pazarlayan olaylara şahit olduklarını ifade eden Vali Öztürk gezide topladıkları bilgi ve dökümanları bir rapor haline getirip kamuoyuyla da paylaşacaklarını ifade etti.

Editör

Son Güncelleme: 26.01.2012 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.